Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wskaźnik temperatury jest na max na zimnym silniku jednak nie zapala sie czerwona kontrolka,

odłączałem czujnik na wężu na dole chlonicy jak i na termostacie jednak wskazówka wciąż jest na maxa wychylona.

sprawa wygląda nastepująco:

podjeżdzam gdziekolwiek gasze auto jak normalny cywilizowany człowiek po powrocie autko kreci jednak nie odpala.

Towarzyszy temu przepiekny zapach benzyny Pb98 (chrzest orlen).

Gdy auto postoi ok 3-5 min zapala jednak z wielkim trudem a ten (cenzura) wskaźnik wciąż jest na maxa.

Moje pytanie brzmi WTF ? ktoś miał kiedyś taki problem?

Opublikowano

pod kompa podlacze sie dopiero jutro... dzisiaj zrobilem reset poprzez zwarcie klem na 15 min co wyczytałem gdzies i niestety nie pomoglo wskaznik dalej jest na maxa.

Kolego a czy gdy odepne czujnik wskazowka nie powinna opasc na dol ?

Zgodnie z prztysłowiem "umiesz liczyć licz na siebie" po ciezkiej mece i przegladaniu czesci w real oem okazalo sie ze czujnik temperatury ktory daje sygnal na deske rozdzielcza jest uimejscowiony w glowicy pod kolektorem dolotu ktory sciaga sie wrecz swietnie...

auto zrobione smiga.