Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamierzam na wakacje (jak fundusze pozwola i znajde silnik w dobrym stanie) przeprowadzic swap silnika z obecnych 2 literkow na 2,5 :twisted:

nie wiem tylko co jeszcze musze wymienic przy takim manewrze :8)

skrzynia biegow, most? :8)

po co pic i jechac, jak mozna zapalic i odleciec
Opublikowano
o ile pamietam zeby zrobic swapa z 2.0 na 2.5 nie tzreba zmieniac mostu i skrzyni(ale nie jestem na 100% pewien)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Most ten sam, tyle ze Ci sie poprawi moment kosztem pred. max. ale chyba o to Ci chodzi czery robila dobre czasy.Skrzynia ta sama, ale wal podobno sie krotszy od 2.0. Na forum gdzies jest o tym temat, czytalem. Poszukaj zanim zadasz pytanie LENIU :wink: bo ten temat byl juz swap 2.0 na 2.5. Elektronika do wymiany bo bedzie Ci dawalo malo dawke paliwa, przypisana do 2.0
Opublikowano
zamierzam na wakacje (jak fundusze pozwola i znajde silnik w dobrym stanie) przeprowadzic swap silnika z obecnych 2 literkow na 2,5 :twisted:

nie wiem tylko co jeszcze musze wymienic przy takim manewrze :8)

skrzynia biegow, most? :8)

A masz juz ten silnik bo jak co to mam taki do sprzedania M50 B25 2.5i 24V :D

Opublikowano

Martur:znasz przelozenia mostow w E30 w modelach 316, 318, 320 i 325? O ile mi wiadomo Cabrio i Touring mialy inne przelozenia niz sedany czy Coupe.

Darex730i:a ten mototor masz z TU czy nie?

Opublikowano
No mam ten silnik, jest w samochodzie i jest na chodzie wiec mozna go posprawdzac, i sie nie kupuje na slepo, silnik w satnie BDB :D
Opublikowano

e30 sedan i coupe

316 4,27 automat 4,45

318 320 318 iS 4,10 automat 4,45 oczywiscie iesów nie było w automacie

325 3,73 lub 3,91

Opublikowano

dzieki Martur. Czyli jaki most wstawic do 2.5 M20 by poprawic odczuwalnie/znacznie osiagi ale zeby nie krecila na kazdym biegu 6 tys. obrotow. Moze ktos zna jakies fakty?

Pozdro for ALL