Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, całkiem niedawno kupiłem swoja betę z silnikiem m40 1.6i. Dobrze kupiłem w dobrym stanie więc nie żałuję, jednak od niedawna zastanawiam się nad kupnem autka nowszego z wiekszym silnikiem, myslalem o zamianie silnika na 2.0 litry ale to bez sensu odradzono mi miedzy innymi na forum. Wiem że opłaty Oc wyższe ale to okej, zastanawia mnie tylko jakie jest faktyzne spalanie takigo autka z silnikim 2.5i. Powiedzmy rocznik 94 - 96 bo takie roczniki by mnie interesowały, proszę o prawdziwe i szczere wypowiedzi jesli można, PS: zastanawiam sie nad zagazowaniem takiego autka jesli coś.

Pozdro i dzieki

Opublikowano

bylo juz bardzo duzo na temat spalania

9-12 Pb jazda mieszana,

gazu spalala ok 12-13, mialem zwykla instalacje mieszalnikowa

wyniki przy raczej rozsadnej jezdzie, jadac dynamicznie w trasie osiagalem wyniki rzedu 15l lpg- autostrada Niemcy

328iT spala podobnie pomimo sekwencji, moze powodem jest wieksza masa gdyz jest to kombi

Opublikowano
Czyi z tego wynika że spalanie na gazie np jest podobne do mojego 1.6 i?? zadziwiające... nie wiem o co o tym myśleć w sumie slaBSZY SILNIK wezmie wiecej jak sie go wcisnie:)