Skocz do zawartości

530 Podszybie, czy brakuje mi jakiegoś plastiku? [solved]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam,

ostatnio miałem chwilowy zanik przedniej wycieraczki (żadnych błędów, czujnik na gałce świecił, sensor deszczu nie działał) i przypomniałem sobie, że kiedyś mój mechanik stwierdził podczas wymiany świec, że brakuje mi dwóch plastików przy podszybiu do odprowadzania wody. Gdy zanikły mi wycieraczki - przypomniał mi się ten temat i pomyślałem, że może dostała się tam woda.

Rozebrałem wszytko odpaliłem farelka i wycieraczka zaczęła działać - to było tydzień temu w PT jak przyszło zaje***** ocieplenie i zrobiło się mega wilgotno. Zadzwoniłem do ASO i zamówiłem "niby" te brakujące części. Jak się okazało to dwa gumowe lejki, które schodzą do błotników z plastikowych półek na filtry kabinowe - które jak się okazało oczywiście w aucie mam :)

... a więc pytanie: czy w aucie brakuje jakichś plastików czy nie? oto fotki:

lewa:

http://images37.fotosik.pl/1349/56961f8d1f27e940m.jpg

prawa (bez filtra):

http://images38.fotosik.pl/1377/8dd2283ff243bcd0m.jpg

Edytowane przez bart80PL

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co widać to brakuje Ci plastików po jednej i drugiej stronie, zrobię fotkę jak to jest u mnie i wrzucę tu.
Opublikowano
Dzięki guzior. Muszę to namierzyć na realoem żeby mieć dokładny nr ale nie mogę tego znaleźć. Na online ETK też próbowałem.

z pozdrowieniami

bArT

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Dzięki Ci za fatygę, własnie tego brakuje, czy to się zakłada przed filtrem kabinowym? Wydaje mi się, że ktoś przy wymianie filtrów zapomniał włożyć :mad2:

z pozdrowieniami

bArT

Opublikowano

dzięki,

kurde w sobotę jadę na narty i po ostatnim numerze z wycieraczką, wolałbym to już mieć w aucie, a przez pomyłkę zostały zamówione nie te podzespoły :(

no cóż zobaczymy, czy chłopaki z inchcape we wrocku mają to na stanie

jeszcze raz dzięki guzior za pomoc - trzeba było tak od razu.... :duh:

z pozdrowieniami

bArT

Opublikowano
Tak, masz racje, widziałem kompa pod pokrywą od strony pasażera.dobrze ze jest w dodatkowej puszce. Jak nie dostane tego dziś, to doraźnie czymś przykryje..

z pozdrowieniami

bArT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok mam już te elementy, są gumowe - myślałem, że to plastiki.

mam nadzieję, że to ukróci dziwne przypadki przedniej wycieraczki, bo ostatnio przestała mi działać na autostradzie w deszczu :mad2:.. drugi raz taki numer mi wycięła..

z pozdrowieniami

bArT