Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie. Jestem świeżakiem na tym forum ale mam ogromny kłopot ze swą BMW e36.. Problem polega na tym iż posiadałem w swej cupe silnik M42 1.8is dopóki nie wyzionął ducha, i postanowiłem go zmienić na 6 cylindrów i w bardzo atrakcyjnej cenie trafiła mi sie e36 w sedanie z silnikiem M50 2.0i bez vanosa którą kupiłem. Sedno sprawy polega na tym że silnik wraz z osprzętem siedzi juz u mnie w ramie w mej cupe i nie chce zakręcić... komputer zmieniony, wiązka zmieniona ale tylko silnikowa dochodząca do gniazda obok bezpieczników ( w gnieździe jak zauważyłem było o 6 pinów więcej przy 1.8is niż w 2.0i, odciąłem nie używane piny i zostawiłem wiązkę wchodzącą do kabiny) wszystko podłączone (czujniki, lambda itp...). Głównym problemem jest to że jak wszystko podłączyłem to środek malina wszystko gra deska, zegary, dmuchawa itp a silnik nie chce zapalić. Z tego co zauważyłem i sprawdziłem to pompa paliwowa nie działa i nie podaje paliwa oraz nie ma wogóle iskry :/ Nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną i proszę o Pomoc. Zaznaczam że to moja pierwsza przekładka silnikia i że silnik 2.0 jest w 100% sprawny bo odpalał i jeździł w sedanie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem to tam jest ews i bez pestki czy stacyjki(nie wiem dokładnie co tam jest bo się w to nie bawiłem)nie zapali.A objaw typowy brak iskry i pompy paliwa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Pewnych rzeczy nie opowiada się na forum, więc jakby co zapraszam do mnie - damy radę :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeden gruby idzie do rozrusznika,drugi cienszy(u mnie w e34 jest czerwony) do sterownika silnika.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.