Skocz do zawartości

BMW E-38 730i B+G NA BENZYNIE STRASZNIE ŚMIERDZI BENZYNĄ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , właśnie stałem się posiadaczem Fajnej BMW E-38 730i , auto na gazie chodzi SUPER, na benzynie też !!! TYLKO STRASZNIE ŚMIERDZI BENZYNĄ , GDY PRACUJE NA BENZYNIE !!! CO TO MOŻE BYĆ ??? Miał ktoś coś podobnego ??? POMOŻECIE ??? :norty:
Opublikowano
Trzeba by obejrzeć samochód od zbiornika poprzez filtr i układ zasilania benzyną czy nie ma gdzies wycieku i to jak najszybciej :nienie: Sprawdź też filtr węglowy oparów.
Opublikowano

Już znalazłem przyczynę, prześwietliłem wszystkie przewody pod spodem , sucho !!! Zostawiłem na kałuży i nic nie widać żeby kapało. Sprawdziliśmu komorę silnika i okazało się że przewód doprowadzający benzyne do listwy był sito !!! Aż dziwne że pracowała na beznynie !!! Wymieniliśmy koszt 9zł , i jest LUX!!!

Swoją drogą sprawdzę ten filtr spalanie bo trochę z wydechów daje benzynką a na gazie gazem!! Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam pytanie , ponieważ mam dokładnie ten sam model BMW , jaką masz instalacje gazową bo mówisz ,że nie narzekasz , ja też mam gaz ,ale powyżej 100 km/h nie chce już iść i szarpie silnikiem .
Opublikowano
kolego jesli powyzej 100 km nie chce juz jechac na gazie , moze to tez swiadczyc o tym ze reduktor nie wydala , moze wymaga juz regeneracji lub wymiany,,,,, chyba ze masz niedawno zakładany gaz, ale nie chce isz tylko na gazie czy na benzynie tez?/?
Opublikowano
Nie na benzynie ok , szarpie tylko na gazie a reduktor był niedawnoo robiony ,ale niewiele to dało , podejrzewam ,że wtryskiwacze są do wymiany mam valteki a te z tego co wyczytałem wytrzymują ok 40 tyś km ogólonie to mam reduktor KME GOLD , sterownik KME DIEGO i wtryski VALTEKI , zmienilibyście coś tutaj ?