Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego wejdz na mobile.de i zobacz ile taki samochód kosztuje w DE z takim przebiegiem. Wydaje mi się że tej jest za drogi, pomimo tego że nie ma opłat które wyniosą ~1500zł, w DE kupisz taki za 500 E :duh:
Opublikowano
kolego wejdz na mobile.de i zobacz ile taki samochód kosztuje w DE z takim przebiegiem. Wydaje mi się że tej jest za drogi, pomimo tego że nie ma opłat które wyniosą ~1500zł, w DE kupisz taki za 500 E :duh:

Wita dziękuje z góry za odp.Więc tak mam kolegę w Monachium i szuka mi e46 ale 320i motor chcę 2.0 i rozmawiałem z nim nie dawno mówił, że u osób prywatnych za auto z 2002-2004 roku trzeba zapłacić w granicach 6 - 10 tys. euro to ja doszedłem do wniosku że może tutaj kupić tańsze auto bo ja auto kupuje tak na 3-4 lata i zmienię.A to mi się spodobało że ma gaz ostatnio znalazłem diesla nawet pisałem u nas na forum i policzyłem sobie koszta związane z utrzymaniem to diesel jest droższy dla mnie jak Pb.Czyli kolego mówisz za wysoka ta cena fakt że to auto nie ma nic w sobie prawie.

Opublikowano

Wita dziękuje z góry za odp.Więc tak mam kolegę w Monachium i szuka mi e46 ale 320i motor chcę 2.0 i rozmawiałem z nim nie dawno mówił, że u osób prywatnych za auto z 2002-2004 roku trzeba zapłacić w granicach 6 - 10 tys. euro to ja doszedłem do wniosku że może tutaj kupić tańsze auto bo ja auto kupuje tak na 3-4 lata i zmienię.A to mi się spodobało że ma gaz ostatnio znalazłem diesla nawet pisałem u nas na forum i policzyłem sobie koszta związane z utrzymaniem to diesel jest droższy dla mnie jak Pb.Czyli kolego mówisz za wysoka ta cena fakt że to auto nie ma nic w sobie prawie.

Czy ty sobie jaja robisz :?: :!: :mad2: :mad2: :mad2:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Kolego, chyba nie zrozumiałeś ironii w moim poście.

Samochód z opłatami wyjdzie 13k.

Przyjmijmy ze handlarz ma na samochodzie 1k zarobku, 1k na przyprowadzenie to wychodzi że zapłacił za to auto ~2100 euro. Skoro kolega mówi Ci że takie samochody w DE kosztuja 6-10k euro to co on mógł przywieźć ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u osób prywatnych za auto z 2002-2004 roku trzeba zapłacić w granicach 6 - 10 tys. euro to ja doszedłem do wniosku że może tutaj kupić tańsze auto bo ja auto kupuje tak na 3-4 lata i zmienię.

porządne auto tak kosztuje.

nie wiem czy Ci się wydaje że to krótko 3-4 lata ale to szmat czasu.

więc lepiej kupić jakiś konkretny egzemplarz w de z historią i serwisem.

odwdzięczy Ci się finansowo takie autko :D

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
u osób prywatnych za auto z 2002-2004 roku trzeba zapłacić w granicach 6 - 10 tys. euro to ja doszedłem do wniosku że może tutaj kupić tańsze auto bo ja auto kupuje tak na 3-4 lata i zmienię.

porządne auto tak kosztuje.

nie wiem czy Ci się wydaje że to krótko 3-4 lata ale to szmat czasu.

więc lepiej kupić jakiś konkretny egzemplarz w de z historią i serwisem.

odwdzięczy Ci się finansowo takie autko :D

Witam

Chciałbym kupić w De ale po pierwsze nie znam języka :mad2: a z jakimś handlarzem nie chcę jechać bo wiem że to nie ma sensu. Mój kumpel był raz z jakimś facetem co trudni się sprowadzaniem zapłacił mu 500PLN i mówił, że koleś obwiózł go po paru komisach i tyle.Jak nie chciał kupić auta to wręcz go namawiał aby kupił nie było co kupić.Po drugie jak patrzę na ogłoszenia np. na tej stronie www.quoka.de to ceny są wg mnie wysokie i za taką kasę można tutaj kupić e46 320i po liftingu z lat 2002-2004.

pete_wwa a Ty co myślisz szuka na mobile.de czy szukać w Polsce już sprowadzonego :?:

Opublikowano

Szukaj nie świeżo sprowadzonego, ale od kogoś, kto już pojeździł tym autem. Nie z komisu ani od handlarza. To, że u nas jakieś auto kosztuje mniej, niż ten sam model i rok i przebieg w DE, oznacza tylko tyle, że czekają Cię grube niespodzianki.

Czemu sądzisz, że dobre auto w DE kosztuje 8.000 euro a w Polsce 2/3 lub 3/4 tej kwoty? Czemu ktoś miałby Ci robić prezent?!?!

Pora zejść na ziemię, sorki.

Opublikowano
Kolego chodzę po Ziemi,ale wiem że jak auto jest zadbane i właściciel nie kombinował z autem to wiem cena jest adekwatna.Ale ja już tyle widziałem tych aut, że nie wiem co myśleć.Jak się uda to załatwię wyjazd do de i może kupie tam.W Polsce te auta są jak by odmładzane :!: Jak ostatnio miałem koleś pisze 154kkm a sprawdzam historię okazuje się że był odczyt w Niemczech 230kkm.Normalnie ludzie chcą wcisnąć każdy kit że licznik wymieniany bo żarówki się spaliły, a przecież tam są diody :!:
Opublikowano
Euro jest dość wysoko, nie wiem czy się opłaca jechać za Odrę. Tym bardziej, że oferty prywatne coraz częściej okazują się cygańskie. Przez telefon ciężko poznać, a foty do ogłoszenia to można se wsadzić dowolne. To już nie te czasy. A dojście do prawdziwego helmuta to odpowiedz sobie sam kto ma lepsze i szybsze - Ty, czy cygan operujący w Rzeszy?
Opublikowano
Jako że sam posiadam 318i sprowadzone z niemiec z gazem zakładanym w niemczech wiem, że za taki samochód trzeba dać średnią niemicką cenę a nie polską.jeżeli nie znasz języka perfect raczej nie masz co liczyć że niemiec będzie chciał z tobą rozmawiac przez telefon a co dopiero abyś przyjechał na oględziny. ja się dogadam ale raczej face to face, jest łatwiej niż przez telefon (gdy niemiec usłyszy że obcokrajowiec dzwoni od razu mu się zapala czerwona lampka oznaczająca kłopoty :D) na pewno warto jednak się wybrać pojeździc po komisach tylko z kimś kto ma jakieś pojecie o zakupie auta używanego (sprawdzi powłokę co najmniej jakimś pół-profesjonalnym czujnikiem, zajrzy tu i tam, zrobi pobirenfahrt) i wie gdzie uderzyć. ja mimo bardzo udanego zakupu niestety będe zmuszony raczej pozbyć się auta w najbliższym czasie (sedan jest dobry ale do czasu :)) choć chętnie jeśli fundusze pozwolą zostawiłbym samochód chociaż do okazjonalnych wyjazdów :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Euro jest dość wysoko

Euro wróciło do normy i taniej nie będzie prędko.

po 1 żeby jechać trzeba mieć kogoś obeznanego w samochodach, obeznanego w niemieckim (starsi i średniowiekowi ludzie po angielsku nie gadają) i znającego wszystkie papiery i formalności.

najlepiej takiego w jednej osobie :mrgreen:

po 2 bez sensu jechać na wariata oblecieć parę sztuk i wracać po nocy.

żeby jakąś okazję trafić trzeba mieć u kogo się zahaczyć i pobyć 2-3 dni a czasem i tydzień.

w de nie trafiają się tak często okazje jak u nas :D

za dobrą brykę czasem ciężko urwać 200-300 euro

Opublikowano
Euro jest dość wysoko, nie wiem czy się opłaca jechać za Odrę. Tym bardziej, że oferty prywatne coraz częściej okazują się cygańskie. Przez telefon ciężko poznać, a foty do ogłoszenia to można se wsadzić dowolne. To już nie te czasy. A dojście do prawdziwego helmuta to odpowiedz sobie sam kto ma lepsze i szybsze - Ty, czy cygan operujący w Rzeszy?

Kolego Kater trafiłeś w samo sedno nie dawno pisałem, że w de nie można wcale tak tanio kupić autka to koledzy z forum pisali że sobie jaja robię.A tak naprawdę to auta są drogie i w dodatku Turki handlują i kombinują.

Opublikowano
Auta szukam już od ok 1.5 miesiąca już wydałem kupę kasy na paliwo i nie mogę się na dziwić jacy są ludzie.Obecnie mam e36 320i ale już chcę zmienić bo mam ja ponad 3lata 320kkm i wg. nie jest stara bo z końca 91.Najbardziej się wkurzyłem jak pojechałem oglądać autko koleś twierdził, że je sprowadził sam i ma 153kkm przejechane oryginalnie,ma papiery na przebieg itp.. Wziąłem kopie dowodu sprawdziłem historię w okazało się że w 2008 miała już 276kkm :!: Właściciel na to ze musieli licznik zmieniać i dlatego jest taka różnica.W kolejnej takiej co zapamiętałem to licznik się ruszał właściciel twierdził że zmieniali żarówki bo był spalone, tam nie ma żarówek.to tylko takie przypadki miałem z wielu.A na forum ciągle obserwuje i inne serwisy również.A ja szukam sedana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no niestety.

jeździłem z paroma osobami szukać e46 i to w pieniądzach >40

niestety rzeczywistość jest brutalna :mrgreen: