Skocz do zawartości

BMW 320i E36 Szarpie mocno to chyba Dyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów BMW mam mały problem od dwóch dni w aucie z tylu z okolić dyfra zaczeło mi coś

tak stukać delikatnie prawie nie było tego słychać, ale dzisiaj co raz bardziej z ruszania na ruszenie

coraz bardziej aż w końcu stało się to co się miało stać chyba rozsypał się dyfer ale nie jestem pewnien

przy ruszaniu mocno szarpie az trzepie calą budą, jak włącze bieg do tyłu to szarpie, do przodu szarpie

to jest tak 50 cm jazdy normalnie kolejne 50 cm BUM i nie idzie jechać szybciej niz 20 km/h

i pojawił się wyciek oleju z mostu.

Hamulce w porządku

Silnik w porządku na luzie chodzi idealnie

Sprzegło pierwsza klasa

Moje BMW to E36 320i rocznik 93 o przelożeniu chyba 3.45

I moje pytanie leci takie czy to na pewno dyfer ????

I czy mogę wsadzić dyfer od BMW e36 318 rocznik 92 albo 94 nie pamiętam dokładnie

chodzi mi o to czy 318 też ma przelożenie 3.45 ????

proszę was o szybką odpowiedz bo w piątek mam wyjechać

a tu taką niespodziankę mi zaprezentowała moja ukochana ;(

Bez niej to jak bez ręki

Ps: Problem nie wynikł przez katowanie bo nie było katowania :(

Opublikowano
tak kolego to dyfer a dokladniej to lozysko stozkowe ,oring ci pekl musisz wymiemic tuleje mostu i wachaczy bo dalej bedzie ci zrywalo . ja mialem to samo 3 mosty wymienilem a wina lezala po stronie tuleji . bedzie to kosztowna sprawa ale na zdrowiu nie mozna oszczedzac :cool2: pozdro