Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem, mianowicie gdy otwieram wszystkie drzwi przez pilot nie otwiera mi bagażnika. Otwiera tylko przez naciśnięcie na kluczyku przycisku od otwarcia bagażnika. Jest to bardzo denerwujące bo gdy samochód jest zapalony muszę gasić i dopiero otworzyć bagażnik. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano

możesz mieć zakodowane żeby centralny nie otwierał bagażnika,

może być uszkodzony jakiś kabel co podaje sygnał żeby zwolnić zamek bagażnika

możesz szukać i naprawiać

możesz dorobić guzik przy lewej nodze do otwierania bagażnika

możesz chyba bez gaszenia auta nacisnąć guzik na pilocie i ci bagaznik otworzy (nie sprawdzałem czy tak można)

szukam
Opublikowano
ale ten problem pojawił się dopiero gdy otwarłem bagażnik z kluczyka przyciskiem do otworzenia tylko bagażnika, wcześniej wszystko działało tak jak trzeba normalnie się otwierał bagażnik wraz ze wszystkimi drzwiami
Opublikowano
ale to może być zbieg okoliczności. Kable lubią się w tej gumie przecierać i przerywać co idzie do klapy. Ja wielokrotnie używałem guzika do samego otwierania bagażnika i dalej działa normalnie z centralnym.
szukam
Opublikowano
jutro sprawdzę wszystkie kable, tylko że dziwne jest to gdyż przycisk od otwierania samej klapy otwiera ją a przycisk od otwierania wszystkich drzwi jej chwilowo nie otwiera. ale sprawdzę te kable aby mieć pewność, bo to już drugi raz tak mam, wcześniej samo się naprawiło
Opublikowano

Potwierdzam tak jak koledzy piszą może sie kabel przetarł.. Sprawdź na zgięciach i zawiasach - tam najbardziej on "pracuje"..

pozdr

Opublikowano
znalazłem przyczynę, coś nie łączy w listwie od podświetlania rejestracji i przez to nie działa przycisk do otwierania. Dzięki wielkie za pomoc!! :D Pozdrawiam
Opublikowano
znalazłem przyczynę, coś nie łączy w listwie od podświetlania rejestracji i przez to nie działa przycisk do otwierania. Dzięki wielkie za pomoc!! :D Pozdrawiam

Nie wiem czy tam są jakies złącza w każdym bądz razie ostatnio miałem przypadłość taką ze wyswietlał mi sie komunikat o spalonej zarówce tylniej lampy.. Sprawdziłem zarówki i wszystko OK. Okazało sie ze na złączu było zwarcie do masy poprzez zasniedzenie wtyczki i troszke złączka sie przypiekła :) wyczyściłem złącze i popsikałem kontaktem - problem z głowy :)

pozdrawiam

Opublikowano
problem rozwiązany, mianowicie styk który idzie do żarówki nie podawał prądu i przez to nie działał przycisk od otwierania bagażnika. dziękuję za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam