Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przez pomyłke wlałem 2l ropy do zbiornika ujechałem 3 km i zgas opróżniłem zbiornik z paliwa zalałem czystą benzyne i nie moge odpalić co jeszcze można zrobić
Opublikowano
nic, jeździj normalnie, tylko nie wyjeżdżaj paliwa do końca na przyszłość bo padnie ci pompa - o ile już nie padła i dlatego nie pali..... sprawdz czy paliwo dochodzi do wtrysków.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
nic, jeździj normalnie,

haha, znakomita porada :DDDDDDDDDDDDD

obstawalbym za opcja podana przez kubakca ;)

swoja droga, to paliwo znajduje sie nie tylko w baku, zatem cala reszte ukladu doprowadzenia paliwa wypadaloby przejrzec :)

Opublikowano
no znakomita, wystarczy wlać paliwa i o ile pompa jeszcze działą (bo mogła paść z powodu braku płynu do pompowania), kręcić rozrusznikiem a pompa dopompuje paliwo do silnika i odpali. To nie diesel że po wlaniu benzyny w miejsce oleju napędowego mogą się wtryski pozacierać.... Jeżeli pompa pompuje to odpali..

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
A tak z ciekawości jak udało ci się wcisnąć nalewak z ON do benzyniaka, w drugą stronę jest prosto, ale w tą nie :shock: