Skocz do zawartości

318i Amortyzatory do zawieszenia Mtechnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, i Panie.

Poszukuję kompletu amortyzatorów do zawieszenia Mtechnik, zależy mi na tym żeby było delikatnie sztywniej niż na fabrycznym zestawie, w poprzednich beemkach zawsze montowałem amortyzatory bilstein B8 ale w tym przypadku będzie za sztywno - samochód mojej żony i ona nim jeździ w 99%.

Póki co znalazłem - zostały mi zaproponowane - amortyzatory Sachs Advantage - podobno fabrycznie szły z Mtechnikiem.

Czy ktoś z Was znalazł amortyzatory inne niż Bilistein i w/w Sachs.

Sprężyny pozostają Mtechnikowe ponieważ bardzo odpowiada mi wysokość auta i ich charakterystyka.

Silnik w autku to potężne :) m43b18.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Mam stabilizatory m 26mm przód 19 tył, grubszych seryjnie nie ma chyba że h&r jakiś. Z resztą piszemy nie na temat troche....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

właśnie że na temat bo jeśli myślisz że same amorki usztywnią auto to się mylisz ;) fakt - nowe amory np. bilsteina + dobre sprężynki dadzą twardość ale stabilność poprawi zmiana stabilizatorów ...

ja w swojej 320i zapodałem amory bilstein + sprężyny - 4cm APEX + stabilizatory z 325i ( grubsze ) i maszyna z innej bajki w zakrętach oraz w normalnej jeździe :cool2:

Opublikowano

cześć

powiem tyle:

w swoich autach miałem przeróżne kombinacje zawieszeń łaćznie z gwintem H&R itp. W ostatnim turingu Komplet Bilsteinów B8 do tego sprężyny Weitec, stabilizatory eibach - wiem w czym rzecz, ale nie o tym mowa - tamte auta służyły do zabawy,

do tego poszukuję amortyzatorów o charakterystyce oryginalnych Boge - do tej pory oferta to tylko Sachs Advantage - szukam innych zamienników.

I jak pisałem - w samochodzie są założone najgrubsze dostępne w e36 stabilizatory auto ma pełne zawieszenie MPakietowe czyli 25,5 mm