Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam taka felge jest to 15" na 7" o obecnie jedzilem i na lato i zime 185/65/15 ale sa zdecydowanie za male jak na ta felege. zas w zapasie mam 205/60/15 ale na stalowce 6/5" i wydaje mi sie strasznei banista jak i zaszeroka jak do silnika 1,6.co polecacie ?myslame nad 195/60lub 65 czzy odczuje roznice wizaualna i komfortowa miedzy tymi wysokosciami ?

http://img268.imageshack.us/img268/1184/803884543oz.jpg

Opublikowano

Witam.

Ja u siebie na lato mam właśnie 205/60/15 i uważam że autko wygląda bardzo ładnie. To są oponki adekwatne do tego modelu wózka. Skoro masz takie oponki w zapasie to zakładaj i nie patrz na poj. silnika. Ja uważam, że do tej budy takie opony są eksatra i nie mam zamiaru szukać większych aby nie wyglądać jak kot w butach :) ale to sprawa gustów...

W zimie używam 185/65/15 na stalówkach i jeździ się ok a skoro tak jest to nie warto tego zmieniać :mrgreen:

Pozdrawiam

Opublikowano
no nie wydaje mi sie ze nie ma to wplywu na pojemnosc 316 nie ma sie czym szczycic wiec szukam kompromisu miedzi minimalan a max opona wydaje mi sie ze te 205 beda za duze jednak sklonie sie na 195 tylko jaka bedzie roznica w wysokosci 65/60 chodzi o cm?dodam ze na tych 185 mialem extra zrywna beatke plus osiaganie zawrotnej pretkosci ok 200-205 z gorki 210kmh :cool2: nie jedna 316 moze pomazyc o takich predkosciach. wydaje mi sie ze duzy wplyw maja opony wiec nie chce przesadz.wiem ze 205 to zamienik ale jednak 195 ?prosze o rady co do pytan i wyboru
Opublikowano
tak tez myslalem ale co zasymulowalem to lepiej jak bedzie 195/60/15 nie duza roznica i mysle ze nie odczuje zmiany a 60 bardziej pasuje w symulacji.jeszcze raz dzieki