Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam palił mi się check engine , zmieniłem przepływomierz (kupiłem na allegro oryginalną używkę boscha) niestety po przejechaniu 50 km kontrolka znów się zapaliła, więc wydaję mi się , że to nie przepływomierz. Wiem , że może być jeszcze wiele przyczyn palenia się kontrolki check engine , ale niestety zasób portfela nie pozwala na szukanie i wymianianie kolejnych części zwłaszcza , że silnik pracuje bardzo dobrze. Mam pytanie czy istnieje jakaś możliwość "wyłączenia" tej kontrolki , żeby poprostu ją dezaktywować (żeby na stałe ją wyłączyć)

będę wdzięczny za odpowiedź :(

Opublikowano

:shock: :shock: :shock:

Jedz na kompa i zobacz co buni dolega, napraw moze to nie jest duży koszt, a nie kombinujesz jak kon pod górę :mad2:

No chyba ze zamierzasz sprzedać i chcesz wpuscic kogos na mine :duh:

Opublikowano

zrobiłem tak , ale mechanik powiedział , że błąd ten może dotyczyć wielu przyczyn (przepływka, sonda itp). Dlatego jestem ciekaw czy ogólnie taka możliwość istnieje ( bo w necie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie)

pozdrawiam

Opublikowano
To poszukaj mechanika z lepszym komputerem typowym do BMW, albo popytaj kolegów na forum z Twojej okolicy. Dużo z nich ma INPĘ lub DISa. Zresztą nawet niektóre uniwersalne komputerki mają funkcje odczytów parametrów bieżących, po których będzie można dojść co boli Bunię. Tylko to będzie trochę dłużej trwało niż odczyt błędów i ich skasowanie...
Opublikowano
To poszukaj mechanika z lepszym komputerem typowym do BMW, albo popytaj kolegów na forum z Twojej okolicy. Dużo z nich ma INPĘ lub DISa. Zresztą nawet niektóre uniwersalne komputerki mają funkcje odczytów parametrów bieżących, po których będzie można dojść co boli Bunię. Tylko to będzie trochę dłużej trwało niż odczyt błędów i ich skasowanie...

to może znajdzie się ktoś z okolic Warszawy kto zechciałby pomóc ??

myślałem żeby do serwisu BMW jechać , żeby pod kompa podpiąć moje auto , ale podobno koszt 180 zł tak więc za drogo ...

pozdrawiam

Opublikowano
Witam palił mi się check engine , zmieniłem przepływomierz (kupiłem na allegro oryginalną używkę boscha) niestety po przejechaniu 50 km kontrolka znów się zapaliła, więc wydaję mi się , że to nie przepływomierz.

:mad2: :mad2: :mad2:

A ty u siebie też zapewne miałeś oryginalną używkę i był bob! Ja pitole... :shock: