Skocz do zawartości

BMW E39 TDS niby jest a nie ma paliwa?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam >panowie wiem ze temat czesty itd ale mam zagadke :) a mianowicie ginie mi paliwo ze zbiornika ale najdziwniejsze jest to ze wskaznik poziomu paliwa pokazuje mi np pomiedzy 0 a 15 w połowie wiec wychodzi około 7,5L jak wskocze na kilometry na wyswietlaczu to pokazuje mi około np 108 km do zera a jak zobacze na kompie to wskazuje mi ze w zbiorniku posiadam około 7,5L paliwa więc wywnioskowałem ze wskazniki pokazuja mnie wiecej to samo a tak naprawde w zbiorniku mam pusto.wiec jak Ktos moze mi to powiedzic co jest grane to bym był wdzieczny:))))
Opublikowano
Nie jestem fachowcem ale wiem że posiadasz 2 zbiorniki i przypuszczam że w tym jednym faktycznie znajduje się paliwo te 7,5l ale zepsuła Tobie się pompka prze pompująca paliwo do 1 zbiornika.
Opublikowano
gdyby padła pompka to już przy 15l miał by problem z odpaleniem. są dwa czujniki poziomu i duża różnica we wskazaniach gdy jest mało paliwa- tak jest i już :(