Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie za dwa dni wygasa mi gwarancja BMW w mojej 1 a mam ja do kilku miesiecy i nie weim czy warto ja przedluzac slono ona podobno kosztuje ale moze warto

czy w tych modelach wystepuja jakie usterki dla ktorych warto bylo by sie zastanowic nad przedluzeniem czy to tylko nabijanie kasy w czyjes portfele

moze mi ktos poradzic

z gory dziekuje

Opublikowano
Witam wszystkich mam pytanie za dwa dni wygasa mi gwarancja BMW w mojej 1 a mam ja do kilku miesiecy i nie weim czy warto ja przedluzac slono ona podobno kosztuje ale moze warto

czy w tych modelach wystepuja jakie usterki dla ktorych warto bylo by sie zastanowic nad przedluzeniem czy to tylko nabijanie kasy w czyjes portfele

moze mi ktos poradzic

z gory dziekuje

poważnie pytasz? przecież wiesz doskonale, że nikt Ci na to pytanie nie odpowie, na forum czy wśród "realnych" znajomych. usterki występują dziś we wszystkim, jeden będzie miał większe szczęście, a inny spędzi czas gwarancji w serwisie.

pytanie o nabijanie kasy co najmniej niemądre. to tak jakbyś tu zapytał czy kupować AC, bo szwagier od 10 lat płaci, nie wykorzystał nigdy i patrz, 30 tysięcy wyrzucił w błoto. normalnie go w butelkę zrobili...

Opublikowano

Przelicz sobie i zastanów się co ewentualnie może ulec awarii. Masz diesla to najpewniej turbo , sprzęgło , koło dwumasowe. Żeby to siadło w jednym roku to musiałby być niesamowity pech. Suma kosztów niewiele przekroczy koszta gwarancji ( o ile kosztuje tyle co słyszałęm ok 6k ?). Swoją drogą wymiany tego pierwszego można się spodziewać już od 100tyś km+.

Jeżeli chodzi o mnie to uważam ,że nie warto. Chyba ,że masz zamiar wiążać się z samochodzem na dłużej...

Chłopcy mają ręczny a mężczyźni tylny napęd....
Opublikowano

dzieki serdeczne

no i o to mi chodzilo jak to mowia "co dwie glowy to nie jedna"

kazdy ma swoj punkt widzenia a mi chodzilo o wywolanie dyskusji ktor da mi do myslenia

i nawet jak ktos mi na pisze ze to bez sensu pytanie i sie naprodukuje to lepsze taka informacja niz brak jakiej kolwiek

jesli ktos ma jeszcze jakies przemyslenia lub swoje "zlote mysli" to zapraszam

Pozdrawiam

Opublikowano

heke1976, samochód kupowaleś w Polsce u dealera w programie Premium Selection. Pytam się ponieważ w podpisie masz, że auto jest z 2009r a BMW ma 2 letnią gwarancję od daty rejestracji czyli wychodzi na to, że miałeś przedłużoną gwrancję o 1 rok, chyba, że samochód masz produkcji 2009 a pierwszej rejestracji 2010?. Pisze to ponieważ mój samochód też jest z 2009, z marca, gwarancja fabryczna powinna mi się skończyć w marcu 2011 ale, że kupowałem auto w Premium Selection gwarancja producenta a nie dealerska zostala mi przedłużona dodatkowo o jeden rok.

Cały wywód zmierza do tego, że ja już nie mogę przedłużyć gwarancji ponieważ już raz była rozszerzana i na etapie zakupu u dealera miałem się zadeklarować o ile chcę przedłużyć. Jako,że z tym autem nie wiążę się na dłużej to nie widziałem sensu wykupywać dodatkowych lat gwarancji. Przedłużenie gwarancji o dodatkowe dwa lata plus dwa "standartowe" to był koszt około 2,500 tys zł więc cena raczej normalna.

Ciężko coś Ci podpowiedzieć ponieważ nie wiem ile chcesz jeździć tym samochodem, jak jeździsz, jak dbasz, etc. Miałeś już coś naprawiane na gwarancji? Dwumasa, sprzęgło, cokolwiek?