Skocz do zawartości

330xd ile kosztuje rgeneracja sprzegla automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam grzecznosciowo bo kolega ma problem ile moze kosztowac regeneracja sprzegla hydrokinetycznego i czy jeszcze jakies koszty sie z tym wiaza? Tzn czy dochodzi wymiana jeszcze jakichs elementow ? Chodzi o to zeby nie naciagnal go ktos na dodatkowe koszty niepotrzebne..
Opublikowano
2500zł w www.asb-dlugoleka.pl - tylko gdy sprzeglo hydrokinetyczne pada, opilki zelaza ida dalej w skrzynie i niszcza ja cala(tloki dociskowe, zaworki itp) w takim przypadku robi sie najlepiej kapitalke za 5000 :mrgreen: niech kolega zadzwoni i sie popyta
Opublikowano
  • Autor
Dzwonilem do innej firmy akurat i samo sprzeglo po regeneracji z gwarancja 3 lata bezlimitu kilometrow cenia na 650 brutto,to cotam jeszcze dochodzi :( ze sie robi 2500 jak kolega pisze..wymiany nie licze bo to zrobie we wlasnym zakresie.
Opublikowano
tak? a to ciekawe. nie wiem, moze ta firma tak zdziera :lol: podniosa auto, wyciagna skrzynie, przepłuczą ją, zamontuja nowe sprzeglo hydrokinetyczne i zaleja nowym olejem..
Opublikowano
  • Autor
Dlatego pytam bo byc moze samo sprzeglo kosztuje tyle(po regeneracji) ale dochodza inne elementy przy wymianie tego sprzegla ...samo wyciagniecie skrzyni to nie powod zeby placic 2tys ,poszukaj w necie firm ,ja napisalem maila do kilku firm i daje moje uszkodzone sprzeglo oni daja na roznych warunkach gwraancyjnych swoje po regeneracji i ceny oscyluja od 600-750 brutto. Nie znam sie i daltego pytam...dla mnie wyciagniecie i demontaz tego elementu to nie problem itd ..Wiem ze w wielu przypadkach dochodzi do sprawdzenia profilaktycznie skrzyni przy tej okazji wiec uszczelki to nastepne 800zl do tego robocizna ,olej itd i wtedy sie nazbiera te 2500. Ale ja wyzej pisalem ze sam ten element to 600-750.