Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich,mam problem,kupiłem niedawno bmw e38 3.0, mój problem polega na braku wyświetlania pod zegarami,czyli ani kilometry przejechane ani temperatura nic dosłownie nic puste pole,nie wiem co może byc przyczyną i zamierzam dać zegary do regeneracji ale nie jestem pewien czy to nie inny problem. Dzięki za pomoc
Opublikowano
jeżeli sie nawet nie podświetlają wymontuj zegary spróbuj kilkukrotnie wkładać i zdejmować kostke elektryczną czasami niektóre piny nie łączą awaria wszystkich pikseli sie nie nie zdarza
Opublikowano
dzięki spróbuję tak zrobić bo po przeczytaniu paru postów dało mi do myślenia że coś jest innego niż martwe pixele. U mnie na wyświetlaczu nie ma nawet żadnej kropeczki a co już mówić o mało czytelnych komunikatach. Dzięki za podpowiedż napewno coś z tym zrobię bo jestem początkującym właścicielem siódemki Pozdrawiam
Opublikowano
sprubój wyjąć zegary bo być może padły żarówki podświetlające to wszystko ja w swoim aucie sam wymieniałem tzw. taśmę od wyświetlacza bo niektóre piny pogineły ale to nie pomogło
Opublikowano
dzięki za podpowiedż,mam nadzieję że to pomoże bo to było by najprostsze i najtańsze rozwiązanie. Niedawno kupiłem BMKę więc nie wiele wiem na temat tego auta i wasza pomoc jest naprawdę bardzo pomocna Pozdrawiam
Opublikowano
raczej nie pomoze albo ktos tam juz grzebał wczesniej i sa uszkodzone tasmy, lub poprostu wypaliły sie pixele ,,,,
Opublikowano
No to wtedy ratuje mnie tylko regeneracja zegarów (koszt 150 zł) albo kupienie używki(200 zł) ale wolałbym aby były popalone żarówki.
Opublikowano
ale tak czy tak nie zaskodzi sprawdzic, a nawet nalezy ,moze akurat tasma lub kostka nie ma dobrego kontaktu i tak sie dzieje ,, zawsze nalezy zaczynac od najprostszych rzeczy a jesli to nie pomoze ,,, wtedy uzywka lub regeneracja ,
Opublikowano
jeżeli kupisz drugie to niektóre wskazniki mogą nie działać tak było w moim przypadku kupiłem od anglika i działał tylko wskaznik paliwa więc aby to działało trzeba kalibrować ja przy rozbieraniu popsułem swoje wyjmując skazówki więc z tych angielskich mogłem przełożyć śilniczki ze wskazówkami i jakoś działa.
Opublikowano
ale czy to możliwe aby wszystkie pixele na raz się wypaliły? dodam że gdy przełączam na gałce od zmiany świateł przycisk to małowidocznie podświetla się wyświetlacz ale bez żadnej cyfry tylko samo światełko
Opublikowano
wszystko jest mozliwe,choc mało prawdopodobne zeby wszystkie sie wypaliły ,przewaznie cos widac , jesli jest tak jak piszesz to raczej cos nie łaczy
Opublikowano
teraz przyszła mi myśl do głowy że ten licznik może nie wyświetla dlatego że jest to angielski licznik(prędkościomierz-mile)i nie zgrywa się z komputerem,czy dasię go jakoś skalibrować a może łatwiej będzie kupić używany europejski