Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Jakiś czas temu dokonałem swapka z m40b18 na m52b28 i natrafiłem na problem z podłączeniem wszystkiego w całość. Wiązkę silnika mam od anglika [e38] i teraz jestem w trakcie podłączania wszystkich elementów. Na dzień dzisiejszy mam podłączone:

- Ciśnienie oleju

- Ews oczywiście

- ładowanie, lecz na konsoli pali się lampka (akumulator się ładuje)

- Podłączona jest również temperatura silnika ale wskaźnik pokazuje aktualny stan w momencie odłączenia i podłączenia ponownie zasilania od licznika (coś dziwnie)

Brakuje mi na tą chwilkę:

- obrotomierz

- kontrolka ładowania

- na innych forach ludzie opisują również potrzebę podłączenia wskaźnika prędkości pod komputer (wszystko po to by komputer nie działał w trybie serwisowym)

Ktoś z was ma może jakiekolwiek doświadczenie jak to wszystko poskładać w całość ? Jakieś doświadczenie, którym możecie się ze mną wymienić ? Propozycje co jeszcze powinienem podlączyć ?

A może ktoś z was posiada wiązkę silnika m52 od europejczyka ?

Czekam na wasze posty, mam nadzieję, że się nie zawiodę bo bardzo mi zależy by to wszystko poskładać.. ;/

Opublikowano

hm ja za wiązke dałem 450 złoty z wymiana i uruchomieniem u doktora od takich rzeczy w mysłowicach,tez chciałem sam sie za to zabrac ,ale cenowo w warsztacie nie było zle

pozdrawiam

Opublikowano
Problem tkwi w tym, że już zacząłem coś kombinować i teraz każdy elektryk weźmie za to ze dwa razy więcej kasy ;/ A ja potrzebuję info od kogokolwiek, kto może ma o tym pojęcie, jak i co podłączyć ;) Liczę na was :)
Opublikowano

anglik moze być specyficzny troche inny..........ja bym radził tak jak kolega pisał odłaczyc i na warsztat,moze to nie ta wiązka ,przerabiałem temat bo zmieniałem 1,6 na 1,8 M43 niby to samo a wszystlo w wiązce inne......... czasami nawet masz te połaczenie ale kable są krótsze i.t.d ja jak pisalem miałem goscia w mysłowicach i naprawde gościu tylko spojrzał i wiedział o co chodzi śmieszne ale tam gdzie byłem to nawet autobawaria z katowic jak se nie daje rady to do niego idzie beemka...........

pozdrawiam i zycze wytrwałości;-))))))))))))))))

Opublikowano

Dziękuję Wam za rady :) a Mysłowice są ode mnie cholernie daleko :( Szkoda, że nie ma jakiegoś miłego Pana, co zechciałby udzielić jakiejś rady ale wiem, że Ci, co potrafią robić takie cuda trzymają wiedzę pod kluczem i nie mają zamiaru nikomu tego przekazywać ;/

Jeszcze raz dzięki wszystkim za opinie ;)

• 1 miesiąc temu...