Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pracuje w Niemczech i mam możliwośc kupienia BMW 520i M20B20 od wieloletniego znajomego. Samochód jest z 1989, posiada automatyczna skrzynie biegów, przebieg 80 tyś. Bezwypadkowy, bez obic itd. Niestety wiecej informacji nie posiadam ponieważ samochód nalezał do ojca wspomnianego znajomego (który zmarł) samochód stał w garażu przez 4 lata. I tu moje pytanie, jaka maxymalna cene za taki model można dać ? Pozdrawiam :)
Opublikowano
a to zdjęcia samochodu musiał bys posiadac, swego czasu był taki unikat na allegro, fakt ze długo sie sprzedawał, ale było to m20b20 88r, 180tys oryg przebieg, jasna skóra , no stan idealny, wyglądał jak by dopiero salon opuścil, stał około 11tys zł chyba...

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Na ogledziny samochodu jestem umuwiony na wtorek wiec wtedy je dokładnie sprawdze i zdecyduje czy je kupie :) I gdy przyjedzie do Polski wrzuce zdjecia :)
Opublikowano

Malutki przebieg jak na taki rocznik, również mam 520i z 89 roku tylko że ma 230k ale myślę że to tez niedużo jak na te lata :)

myślę że 1500 euro i możesz go brać

Co do spalania: W trasie od 8 do 10 litrów przy prędkości 110km/h (sprawdzałem z obciążeniem i wyszło mi 9 litrów), po mieście 12-16 litrów zależy jaką ma się nogę, ja mam dosyć ciężką więc wychodzi mi ze 14.

Opublikowano
Dziś jade go oglądnąc i zdecydować czy go kupuje jesli jego stan techniczny jest zadawalający to nie bd sie zastanawiał. A czy te roczniki czesto miały klimatyzację ?
Opublikowano
Tylko go odpal i się przejedź, :) tym bardziej jak stał 4 lata. Mimo wszystko lepiej jak samochód jeździ regularnie....
Opublikowano
Naszczeście samochód ma klimatyzacje. Przejechałem nim ~100 Km i odpalił bez problemu. Kupiłem go za 1400 zdjecia i opis dla zainteresowanych wstawie jak wróce w niedziele do Polski :)