Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam e39 z 96r. w radio buisness rds + iris i nie ma kabla pod zmieniarkę . Chciałbym kupić sobie CD . Jako że nie ma kabla to zmieniarka raczej odpada . Doczytałem się że najnowsze odtwarzacze CD to ALPINE i będę potrzebował przejściówkę . Czy te odwtarzacze obsługują mp3 , a jeśli nie to czy odtwarzają płyty nagrane przez kompa w formacie audio ? Pozdrawiam

Opublikowano
Nie odtwarzają mp3, ale odtwarzają CD-R-y. Jeżeli będziesz potrzebował CD lub/i przejściówkę, to takie mam (przejściówka w ASO to prawie 200zł ... :duh: ). Potrzebna jest jeszcze przejściówka do anteny - można zrobić coś po garażowemu lub dać przejściówkę z ASO - 90zł. Niestety nie mam takiej przejściówki (antenowej) w lepszej cenie :(

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
a tak ogólnie co za różnica jaką masz wersje bmw czy audi czy tez vw radio to radio elektryke radia podłaczysz w kazdym aucie, przejsciówkin zasilania i głosników kupuj zawsze w sklepie elektronicznym wszystkie firmy elektroniczne maja raczej stardandowe wyjścia, przejsciówka kosztuje zaledwie do 40zł, hyba ze na giełdzie " pochwalisz " sie ze do bmw to cena wzrosnie do 80zł
Opublikowano
radio kasetowe czy cd to jeden czort , jestem akurat elektronikiem i gwarantuje ci ze mam racje, zmieniarka potrzebuje kabla jasne ale kupujac radio bez kabla wybacz olej interes " skórka za wyprawkę " w takiej sytuacji cena kabla nie bedzie odbiegała od ceny radia
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem kolega chce wyrzucic stare radio i dac nowa alpine na cd?

1 zalezy jaka wersje kupisz radia jak kupisz cd/mp3 to bedzie ci odtwarzac mp3 jak i audio oczywiscie mozesz nagrac na kompie

2 kupisz radio tylko na odtwarzajace audio to tez nie bedzie problemu z suchaniem płyt wypalonych w domu

3 czy Alpina jest najlepsza,według mnie dwie firmy Pioneer(ja mam) i Alpina sa najlepsze(alpina troche jest drozsza)

4przejsciówki kupisz w sklepie lub na allegro to jest przejsciówka iso

Opublikowano
Sorry , że nie zaznaczyłem . Chodzi mi o oryginalny sprzęt BMW .Mam pytanie : do e39 nie istnieje oryginalne CD z mp3 ? Coś takiego widziałem 2 miechy temu na ebay'u (albo mi się wydawało )
Opublikowano

Wydawało Ci się ;) - nie ma CD do E39 z odtwarzaniem mp3

Uwaga do kolegi kwasek - nie kupisz przejściówki do BMW za 40zł. (nawet nieoryginalnej) ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Sorry, ale jestem zielony w temacie elektroniki, czy dostane jasną odpowiedź od kogoś, czy radio BMW buissnes z rds współpracuje ze zmieniarką (z wcześniejszych postów rozumiem, ze tak i nie czyta mp3) ale czy współpracuje tez z innymi zmieniarkami (które dajmy na to mp3 obsługuja?jesli ktoś zrozumiał wogóle o co pytałem to poproszę o odpowiedź (bez nerwów, ale moze być ze smiechem), z góry dziięki..dla pewności dodam, ze chodzi mi o radio w e-39 525 tds z99 roku, jesli to cokolwiek ma na rzeczy

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
BMW business współpracuje ze zmieniarką . Zmieniarka musi być oryginalna BMW, a BMW nie oferowało zmienairek z mp3. Można ewentualnie zastosować zmieniarkę SONY lub Alpine z odpowiednim interface, który kosztuje niestety ok. 400-500zł. Jak byś był zainteresowany, to mogę taki interface sprowadzić.

Stronka

Opublikowano
Hm..400-500 zł to troche duzo, tym bardziej, ze za takie pieniadze, a przynajmniej niewiele wieksze mozna już kupić zmieniarkę BMW na allegro, wiec chyba na razie się wstrzymam i zbiorę kase na oryginalna zmieniarke

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Zgadza się, że raczej nie ma sensu, chyba, ze ktoś koniecznie chce zainstalować np. zmieniarkę z MP3.

Stronka