Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam pyt jak wlaczyc temp silnika bo obilo mi sie o uszy ze jak sie poszpera w kompie to mozna ja miec na wierzchu zeby wyswietlalo ile ma silnik?jakbys ktos mogl napisac jak to zrobic z gory dzieki
Opublikowano
wydaje mi się że nie da rady :? bo też chciałam mieć, jedyne to podświetlenie które pokazuje jak się dogrzewa.
Opublikowano
Oczywiście można to zrobić. Trzeba wejść do tzw ukrytego menu, odblokować je kodem który jest sumą siedmiu ostatnich cyfr vinu auta i tam można znaleść temp. silnika również jak i kilka innych danych z sensorów auta. (np. ładowanie, czy aktualna prędkość) Jedynym minusem jest to, że po wyłączeniu auta wszystko znika i trzeba się "logować" ponownie.
Opublikowano

Wsiadasz do auta zamykasz drzwi wkładasz kluczyk i naciskasz start bez hamulca- czyli włączasz zapłon. Nastepnie naciskasz przycisk ten do kasowania licznika dziennego przebiegu i trzymasz dopóki nie wyświetli ci sie ukryte menu. Najpierw wyswietli ci sie opcja od diagnostyki ale trzeba trzymac przycisk dalej. Póżniej naciskając ten przycisk schodzisz do pozycji bodajże 19-tej unlock. Naciskasz na to i tam wpisujesz kod czyli sumę cyfr z vinu po czym menu masz odblokowane i wtedy możesz sobie wybierać które wskazania chcesz widzieć.

P.S. Ja to też wyczytałem na jakimś forum pod hasłem "ukryte menu"

Opublikowano
Witam, nie mog esi edostac do tego menu z temp, trzymam przycisk do kasowania licznika i pojawia się menu że na dolnej lini jest nr vin a wyżej menu nr 01.00 i moge przechodzic do 01.01 , 01.02 itd, a ni emoge przejsc do tego głównego 01, 02 az do 19 by odblokować. Co moge robic nie tak?
  • 2 lata później...
Opublikowano

witam

a jak sie wejdzie w menu ukryte i znajdzie temperature silnika to jak ja właczyc zeby była pokazana w czasie jazdy

bo normalnie wchodze i na obrotomierzu pokazuje przechodze na licznik i widze temp silnika i pozostałe funkcje

ale nie wiem jak właczyc zeby w czasie jazdy pokazywała sama temp (da sie tak??) zeby nic innego na licznikach nie swieciło ;)

czy poprostu jak zrobie to na odpalonym to bedzie fajnie widac tak jak np ładowanie aku