Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie a co myslicie o zestawie Bosch chodzi o tarcze i klocki szykuje sie do wymiany :D

kup wieksze zaciski na przod z e9x pasuja idealnie a srednice wybierz jaka chcesz ;) do 348 mm mozesz smialo wkladac

Opublikowano
racja ale w uzywke mozna isc przy zmianie srednicy wtedy sie oplaca najbardziej!!! 400 - 600 i masz wiekszy komplet tarcze zaciski klocki czujnik zuzycia...
Opublikowano
zimmerman wątpliwy zakup. ja wlasnie wyrzuciłem nawiercane takie tarcze bo z takimi kupilem auto

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• Zarejestrowani
Opublikowano
Stinger.. Ty się nie odzywaj, bo masz hopla na punkcie tarcz i klocków ;) To co dla Ciebie będzie do wyrzucenia, dla normalnych zjadaczy będzie wypasem i będzie super działać ;) Co do firmy nie mam zdania, ale trochę ludzi z forum instalowało te tarcze w swoich jedynkach. Także polecam wejście w dział nasze jedynki i wpisanie w szukajce nazwę firmy. Zresztą jak już kupiłeś to nie ma co sprawdzać ;)
Opublikowano
zimmerman wątpliwy zakup. ja wlasnie wyrzuciłem nawiercane takie tarcze bo z takimi kupilem auto

jakie były wyniki hamowania :?: , jaka różnica do ori :?: co masz obecnie i ile m na hamowanie :?: skala standard: od 100 do 0, powtarzalność: 5

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
mam bmw performance. ja mialem wierconego zimmermana i to byla kupa nie wiem jak gladki

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano

nie jeździłem :cry2: ale wszyscy piszą, że to super zestaw :cool2: , jak możesz zmierzyć po jakim dystansie zatrzyma się auto to super...

obecnie mam ZIMMERMANNy SPORT (te z "wiejskimi" dziurkami, czyli te, które krytykujesz :wink: ) ale pod względem długości hamowania nie mogę nic złego o nich napisać, auto zatrzymuje się na IDENTYCZNYM dystansie jak na ORI lub ATE...

bardzo zauważalna różnica ZIMMERMANNy bardzo szybko się kończą, jak tarcze ORI właściwie wytrzymują 3 klocki, ATE 2 klocki to ZIMMERMANNY wg mnie należy wymieniać wraz z każdymi klockami (opinia tylko i wyłącznie na przykładzie mojego stylu jazdy)

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
no dokladnie tak bylo. mialem je fioletowe a klocki byly zeszkolne. ja jestem fanem gladkiej ori tarczy i ori klocka

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Witam. Też jestem właśnie na etapie wyboru klocków i tarcz komplet na wszystkie koła. Również zastanawiałem się nad ZIMMERMANN wiercone, ale po poczytaniu chyba zrezygnuje i pokusze sięna oryginały, albo komplet ATE. Co sądzicie? będzie to lepsze rozwiązanie? i tańsze przede wszystkim a po co przepłacać, jeśli efekt jest mizerny..;/
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Ja mam komplet ATE: tarcze + klocki + płyn racing (ten niebieski). I auto hamuje mi bardzo dobrze (jak na moje wymagania). Niestety mocno pylą... chciałem kupić ceramiczne, ale akurat wtedy we Wrocku nigdzie ich nie było :(
Opublikowano
Ja teraz miałem oryginały i też pyliły, więc to chyba nieuniknione. Chodzi mi tylko o to, żeby nie piszczały, ani nie biły przy hamowaniu, ale pewnie nie ma złotego środka za w miare przystępne pieniądze;/
Opublikowano
ori ate jest robione w de a ate nie ori w cz. ponoc roznica jest do te z cz krzywic sie lubia

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ostatecznie zalozone zostały tarcze przod BREMBO + klocki FERODO PREMIER , Tyl tarcze zostaly jeszcze oryginaly + klocki Ferodo Premiere. Zobaczymy co z tego wyniknie po paru tysiacach km.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam z przodu TRW i piszczą.Zbliża się wymiana i chyba wybór padnie na tarcze ATE nacinane i klocki ATE Ceramiczne.mam tylko nadzieje że z tym zestawem pozbędę się tego uciążliwego piszczenia.