Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Optimus Prime niezły zestaw sprawiłeś swej bawarce no i nie mało Ciebie to kosztowało jakby mnie było stać wydać taki szmal to zdecydował bym się bez wahania na te cudeńka ale zejdę na ziemię i pozostane przy ate jednocześnie polecajac te produkty :norty:
er'senior
  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Sam przymierzam się do wymiany klocków z przodu, komp pokazuje mi 1900km. w serwisie twierdzą że trzeba też wymienić tarcze :mad2:

samochód ma przejechane 43000km :mrgreen: jaja sobie robią....

za wymianę klocków z tarczami krzykneli mi 1850zł minus rabat 15% :mad2:

raczej będę wymieniał gdzieś indziej.

Więc gdzie kupić pewny cały zestaw ? interesują mnie klocki ceramiczne ATE i tarcze nacinane też z tej firmy...

proszę o linki :)

Ps.

co sądzicie o tej firmie ATE, bo mam już namieszane w głowie po przeczytaniu kilku stron z forum z działu serii 1 i 3 :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie sa zle ,ale lubia bic i piszczec w innym dziale na forum jest duzo opini!!bardziej polecalbym Ci zimermana!!

sprawdz sobie sam jak masz duzy rant na tarczy to nalezy wymienic ,no i bedziesz czul ze robi sie lipa sa mniej sprawne!!

zdecydowanie polecam kupic gdzies i je zamontowac ,jak nie samemu to jakis mechanik ogarnie to za 100zl :cool2:

Opublikowano
Klocki typu red stuff sa niewskazane przy codziennym uzytkowaniu, osiagaja optymalna temperature pracy dopiero po kilku hamowaniach.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
O samych klockach nie napisze nic. Miałem kiedyś w golfie IV tarcze brembo, z przodu były wentylowane i nawiercane a z tyły były normalne, gładkie. Klocki były marki "ferodo"i powiem, że ten zestawik dawał sobie rade, nie narzekałem :) Założyłem ten zestaw przy około 130 tyś km, kolega kupił golfa ode mnie i teraz ma przejechane ponad 200 tyś km i jeszcze nic z hamulcami nie robił, oprócz dwóch wymian klocków :) Pzdr
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

według mnie są zabardzo oczo jebne .... ja , Ty i paru tutaj innych wie o co kaman ale Ziutek pomyśli sobie " zajebiste auto , ale zaciski wiocha "

wczoraj robiłem BMW e46 mega ładna coupe m-pakiet ale różowe zaciski ..

Opublikowano

Ja obecnie w e90 mam założone tarcze zimmermann sport i klocki ATE ceramic i jestem mega zadowolony , fakt hamują dobrze dopiero jak są rozgrzane ale naprawdę warto

i w końcu pozbyłem się pylenia klocków , na oryginalnym zestawie 20 km po umyciu i felgi czarne , obecnie zrobiłem po umyciu samochodu dobre 150 km/h i felgi praktycznie świecą się jak po umyciu ( wystarczyło by przetrzeć szmatką )

Może na oryginalne te niebieskie zdecyduje się na wiosnę , ale póki co zimmermann :cool2:

Tak jak już gdzieś wspomnaiłem pomiędzy czymś fajnym a wiochą w samochodach jest naprawdę bardzo cienka granica a zółty zacisk jest wedlug mnie na tej granicy

Może twoja jedynka wyglądać całkiem spoko bo to auto typowo sportowe , moja e90 przypomina miłe , spokojne , cywilne wozidełko ..... :D choć to szatan nie samochód

Opublikowano

Witam,

Wymianiałem ostatnio oba komplety przód tył

Przód tarcze Zimmerman nawiercane, kloce TRW -

Tył tarcze ATE kloce TRW

Cena około 1300 zł za wszystko - wymiana we własnym zakresie.

Przejechałem juz prawie 4k km i jestem mega zadowolony nie smolą myśle że mógłbym śmiało polecić :8) .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy ktoś mierzył swoje tarcze?

Chodzi mi przede wszystkim o średnicę, bo już sam nie wiem jaką mam. (W mym avatarze model auta).

Z tego co się orientuję, to tylne tarcze mają większą średnicę niż przednie. :shock:

Co prawda miałem kiedyś zdemontowane, bo wymieniałem klocki, ale nie przewidziałem jeszcze wtedy, że przednie tarcze będą "biły".

Nie zmierzyłem ich. :mrgreen:

Przymierzam się do zimmermann'ów.

Wiem, że źródła podają średnicę: 290mm - 292mm. ale kto z Was mierzył swoje?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wejdź na realoem.com, wklep swój Vin i sprawdź jakie tarcze szły do Twojego auta...

Dzięki! :D Wszystko jasne.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.