Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam kolejny problem boo slabo pali moja e46. Zauważyłem równiez za małą ilosc płynu chłodniczego, oraz kopci zaraz po odpaleniu bardzo mocno.

może ktos wie czego to są objawy??

Opublikowano

słabo kręci czy kręci dobrze ale nie odpala? albo aku albo świece żarowe, filtr paliwa do zmiany.

szukaj wycieku, sprawdź olej czy czasem nie ma go za wiele.

Jak kopci? na biało po odpaleniu to nawet nowe benzyny kopca przy takim mrozie bo z wydechu paruje woda. Po rozgrzaniu ustaje kopcenie czy co? napisałbyś troche informacji a nie nic nie napisałeś i myslisz że co. Poza tym mógłbys poczytać bo są ze 3 tematy na tej stronie o słabym odpalaniu.

szukam
Opublikowano

kreci bardzo dobrze, także akumulator dobry. po rozgrzaniu juz nie kopci mocno, filtr wymieniony.

a jest możliwe by była to wina uszczelki pod głowicą?? boo slyszalem juz takie opnie??

Opublikowano
Kolego poszukaj sa takie same tematy ....... podepnij pod kompa... sprawdź świece, aku, paliwo, filtr paliwa, to podstawa w kacu są duże mrozy kolego dla diesla nie ma lekko trzeba go przygotować do takich warunków. Napisz temat zgodny z regulaminem. Auto model i problem... No i w opisie trochę więcej informacji a nie "mam kolejny problem boo slabo pali moja e46''
Opublikowano

dlatego się sprawdza olej. Podłóż karton na noc pod auto i bedziesz wiedziec czy chlodziwo idzie w olej czy kapie gdzieś z węża.

Zaglądałeś pod maske w ogóle? sprawdziłeś czy coś mokre nie jest?

szukam
Opublikowano
tak wiem ze pokrywa pod silnikiem jest mokra. dobra dzieki za cenne informacje. nie jestem mechanikiem wiec cchialem sie zapytac co to mogloby byc. sorki za problem
Opublikowano

Problem żaden.

Jak kopci to pewnie świece nie grzeją. U mnie po wymianie świec jak ręką odjął.

Ale może też być sterownik świec albo bezpiecznik f104. Poszukaj na forum, wszystko znajdziesz.

Generalnie jak podepniesz pod kompa to Ci wszystko wyjdzie.

Filtr paliwa bym profilaktycznie wymienił. Łatwo zatrzeć twoje felerne VP44. Przerabiałem temat u ojca w Audi.