Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej,czy ktoś wie czy moze mial taki przypadek moja BMKA pali 22l. szok!! silnik 1.8 M40 kombi.kupilem nowe swiece przewody ale nie pomoglo!!co moze byc przyczyną?? :mad2:
Opublikowano
:cry2: sonda pracuje dobrze , jeszcze jedno silnik nie pracuje równo , jakby nie pracowal na wszystkie cylindry , jak dodam gaz na max i jak spadna obroty od razu gazuje znowu to szarpie i nie pracuje jak trzeba.i po chwili znowu ok :cry2:
Opublikowano
i jeszcze cos ile bym nie jezdził to sie nie moze zagrzac zawsze jest na pierwszej kresce temp.wskaznika, kopulke dzis czysciłem i palec tez , mam nowe przewody i nowe swiece , a bemka dalej nie pracuje dobrze i ja szarpie delikatnie ale szarpi :mad2:
Opublikowano
no jak sie nie ghrzeje to zapraszam do sklepu po nowy termostat.koszt kolo 35 plnoffff.roboty na 15 minut i musisz dokupic plynu bo troche zgubisz przy wymianie.pamietaj zeby dobrze odpowietrzyc jest tego masa na forum
Opublikowano
ok rano kupie term i wymienie , ale czy to moze byc [rzyczyna ze szarpie silnikiem to ze sie nie grzeje to fakt , mam ja dopiero od tygodznia . a jakie hydrauliki kupic sa jakies firmy kture nie podchodza do beem :doh: ek?? :?:
Opublikowano
U mnie spalanie tez kiedyś dochodziło do 17 litrów i silnik nie chciał się wkręcać na obroty jak należy.Przyczyną była padnięta sonda lambda,silnik chodził na zbyt bogatej mieszance.Po wymianie wszystko wróciło do normy. :cool2:
Opublikowano
:shock: musze kupic i ja wymienic mam nadzieje ze to pomoze , we wtorek jade do goscia co sie zajmuje tylko BMW w mysłowicach i ma sprawdzic podepnie pod kompa moze cos pokaze , kumpel ma taka sama tylko ze nie kombi i pali mu teraz 11 l gazu , bo ostatnio z nim jezdzilem , a wcale nie załuje gazu , mam nadzieje ze sonda pomoze (http://allegro.pl/show_item.php?item=80158034 ) taka moze byc???? :lol: