Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam problem w e60 530d z 2003 roku . Mianowicie z auto działy sie różne cuda padał akumulator potem okazało sie że ładowanie za wysokie potem został wymieniony regulator napięcia , ale dalej był bład moduł świec żarowych (glow device ) a błąd brak komunikacji z BSD , drugi błąd z IBS czyli inteligent batery sensor a bład taki sam czyli brak komunikacji z BSD . Teraz tylko co to jest to BSD i gdzie go szukać , gdzieś wyczytałem że jest to linia komunikacyjna alternator , świece i IBS ale czy to sama wiązka ? czasami pojawia mi się też błąd komunikacji a alternatorem . Czy ktoś wie co to jest to BSD i gdzie tego szukać lub przyczyny mojego problemu
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie pomogło wymiana alternatora (chociaz nie raz wystarczy wymienić regulator) oraz kleme minusową od akumulatora. Często w tej klemie siada moduł. Nie raz wystarczy ją podsuszyć suszarką przez dobre 30minut i problem znika ;]