Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie ze wskaznikiem poziomu paliwa. otoz dzisiaj zaparkowalem auto jednym kolem wysoko na krawezniku, tak ze tyl byl nisko. przekrecam zaplon (wskaznik jest na pomaranczowym polu) i to co moje oczy widzialy po raz pierwszy po 2 latach uzytkowania E30. mianowicie lampka rezerwy paliwa. wyjechalem, pojechalem jakies 200metrow, stoje na prostej drodze, gasze silnik i przekrecam znowu zaplon, wskaznik jest na pomaranczowym polu ale lampka sie nie swieci. zawsze tankowalem gdy wskaznik byl na tym pomaranczowym polu i sadzilem wlasnie ze wtedy mam rezerwe. ale dzisiaj mam watpliwosci i czy to oznacza ze rezerwa jest wtedy gdy zapali sie ta lampka?? i czy lampka zawsze powinna sie zapalac na moment po przekreceniu kluczyka mimo iz jest nawet pelny bak? slyszalem ponoc ze wskazniki paliwa w E30 to wada...
Opublikowano
no wlasnie nie wiem czy u mnie sie zapali rezerwa.. i moge pompke paliwa spalic :? a chcialbym zeby sie zapalala na rezerwie bo wskaznik wariuje i czasami z tego co widze pali mi 17 litrow na 100 w miescie..delikatnej jazdy:(
Opublikowano

podepne sie pod temat zeby nie zasmiecac;)

u mnie znowu wczoraj wskaznik paliwa pokazal ze spalil ok 20l/100km

gdy zjechal na rezerwe zatrzymalem sie i szukalem wycieku:o)

ponowny rozruch silnika i bum: w baku troche ponizej 20l (niby ok). ale teraz widze ze znow cos za szybko w dol leci:( ogolnie wyszlo ze spalanie w miescie a na trasie jest niemal identyczne (10-12 l) . a ciekawe jest to ze jak odlaczylem ostatnio akumulator to po ponownym podlaczeniu licznik pokazal ponad pol baku(chociaz paliwa bylo duuzo mniej). znow restart i wszystko ok... czy mozna cos zrobic z tym oszukancem?