Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem na trasie na jednym zakręcie zaświeciła mi się na chwile kontrolka od oleju to sobie myśle jadę do pierwszej stacji paliwowej i sprawdze olej,ale niestety szczesliwie nie dojechalem zaczelo mi cos stukac w silniku na poczatku tylko na rownej pracy pozniej tez przy przyspieszaniu i zwalnianiu. Okazalo sie ze cieknie mi olej spod obudowy filtra oleju gdy sprawdzilem poziom to tyle co miarke lapalo kupilem olej dolalem ale nic nie pomoglo.

olej wymieniony 2tys temu na polsyntetyk te odgłosy tak jakby z dolu silnika. Nie wiecie co sie moglo stac? Prosze o pomoc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam ponownie.

mam do kupienia silnik z e30 i jest jeden poblem sa inne misy olejowe jak je zmienie to bedzie wszystko w pozadku? i co ze smokiem?

prosze o szybka odpowiedz

Opublikowano
z misa sie juz uporalem wsadzilem swoja bo dla tamtej zawieszenie nie dawalo zeby silnik wsadzic.a teraz mam inny problem bo moja skrzynia nie pasuje poprostu nie chce wejsc wlozylem tamta ale jest bez wysprzeglika i moj sie nie nadaje... bede gdzies musial dobry znalesc
  • 2 tygodnie później...