Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam szanownych kolegów i koleżanki chciałem się podzielić moim problemem z Bunią posiadam BMW E39 2.5 D silnik CR z 2000 r.Auto kupione w Belgi autko posiadam od 2 dni i już mam z nim problemy nie pali kupiłem je i prawdo podobnie zatankowałem ropki o słabszych dodatkach po po przejechaniu ok 100 km i zgaszeniu na orlenie nie chciała zapilić po ok 25 minutach ,dolanie 15 litrów paliwa nie dało żadnych efektów auto zostało sholowane do garażu kolegi gdzie dochodzilismy co sie stało .w 1 fazie pompa paliwa nie dawała paliwa na filtr wiedz dodalismy ok 2.5 litra benzynki i zaczelismy dobierac sie do pompy paliwa ,krecenie niedawało efektów az padł 1 akumulator auto zostało podłączone do rozruchu i zabawa od nowa zaczelismy lac paliwa w filtr po paru próbach paliwo poszło i bmw odpaliło jezdziała normalnie but jak zawsze poliła na dotyk nawet po 3 h ostatni raz odpaliłem ja ok 1 w nocy wracajac od kolegi .poczym rano znów zero odezwu paliwo nie zamarzło bo widac pompa podaje teraz waszke silnik sie nie odzywa w przewodach za filtrem paliwa widac jak w momencie właczenia zapłonu paliwo idzie do silnika poczym po wyłaczeniu zaczyna sie cosfac z bomblami powietrza co mam zrobic jak ja odpalic zeby gdzies dojechac do mechanika co to moze byc koles od którego kupiłem twierdzi ze auto mu paiło normalnie

podpiac pod kompa?

pomocy bo az sie łezka kraje ze autko stoi odrazu na remoncik

jak cos gg 40215773 kom 609672834 dziekuje za pomoc

Edytowane przez beken191
Opublikowano

Podepnij pod komputer i będziesz wiedział co i jak, wszystkie usterki wyskoczą.

Poza tym jak byś miał uszkodzone wtryski to byś wiedział wcześniej bo by bardzo kopciła jeśli tego nie było to pewno coś innego.

Ale nie ma sensu dłubać, podepnij komputer.

Opublikowano

Dzieki bez tego sie nie obadzie tylko kwestia kiedy i gdzie ja dac:(

a jesli chodzi o kopcenie to tak srednio było bez wiekszych buszków

tonic czekam jeszcze na jakies podpowiedzi dodam ze mam do wymiany albo termostat albo niewiem bo mi sie niechce grzac lewdwo ciepły silnik

i w srodku zimno

Opublikowano

czyli co zaduzo dodałem benzyny i moze niechce natym odpalic??

czy mogłem cos uszkodzic??

przyznam ze dodałem jej sporo

Opublikowano

Ech naładowałem akumulator dzis mniejszy mróz wiedz próba ,zapłon przekrecony patrze na przewody paliwowe idace od filtra idzie paliwo ale z ogromna iloscia powietrza jak pompka niby nabiła to sie cofało do filtra ,reakcji na odpalenie niema silnik kreci leci dym z tłumnika ale nie pali po paru minutach krecenia 3 razy jakby złapała na 1/2 sek i zgasła ,czy mogła sie zapowietrzyc i przezto nie pali czy by odpalała i gasła???

jutro bede dzwonił i szukał dlaniej jakiegos magika .

Opublikowano
Ech naładowałem akumulator dzis mniejszy mróz wiedz próba ,zapłon przekrecony patrze na przewody paliwowe idace od filtra idzie paliwo ale z ogromna iloscia powietrza jak pompka niby nabiła to sie cofało do filtra ,reakcji na odpalenie niema silnik kreci leci dym z tłumnika ale nie pali po paru minutach krecenia 3 razy jakby złapała na 1/2 sek i zgasła ,czy mogła sie zapowietrzyc i przezto nie pali czy by odpalała i gasła???

jutro bede dzwonił i szukał dlaniej jakiegos magika .

Odpowietrz go

Opublikowano

bmw u magika stwierdza ze wszystkie 6 swiec niedziała jutro wkładaja swieczki sie okaze czy pomogło wymienia 5 bo 6 niechce sie odkrecic czy to mam wpływ na moc czy tylko ciezej bedzie odpalac?

i czy mozliwe ze wsztskie swiece padły i z jakiego powodu 6x50 zł za sztuke 300 zł swieczki i 180 zł za ich wymiane + robota termostatu czyli koszt jego 160 zł i 100 wymiana grubo licza ale jedyne wolne miejsce od reki jutro dodam czy ich polecic czy nie thz za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.