Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

proszę o pomoc/poradę.

1. gdy wlaczam ogrzewanie grzeje tylko od strony cieplym powietrzem z pozostalych wieje zimnym.

2. ostatnio samochod zaczal sie przegrzewac i wogole już nie dmucha cieplym powietrzem i zapala sie czerwona kontrolka temperatury, po czym oczywiscie wylaczam auto. ktos mial podobny problem ?

Opublikowano

Sprawdź poziom płynu

dobrze odpowietrz, ale najpierw szukaj prawdopodobnie wycieku, nieszczelności. Może być mała i ciężko ją zauważyć, ale jeśli dolewasz co jakiś czas płynu musi gdzieś występować.

Sprawdź czy otwiera się termostat

Opublikowano
ja ostatnio zauwazylem, ze cieknie mi spod obudowy termostatu na spodzie, ciezko to zobaczyc, bo zaslania visko z obudowa, tamtedy tez sie zapowietrza uklad, jak sie nacisnie weze to slychac syczenie, sprawdz tam kolego
Opublikowano
ja ostatnio zauwazylem, ze cieknie mi spod obudowy termostatu na spodzie, ciezko to zobaczyc, bo zaslania visko z obudowa, tamtedy tez sie zapowietrza uklad, jak sie nacisnie weze to slychac syczenie, sprawdz tam kolego

I nic z tym nie robisz?

Opublikowano
no narazie nic, bo nie mialem czasu, dolalem plynu a w sobote mam zamiar sie zabrac za to, sprobuje dokrecic te sruby mocujace obudowe termostatu, mam nadzieje, ze pomoze, narazie auto od wczoraj stoi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.