Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich.

Moje autko to e36 318is coupe z 1993r. Super wozik ale niestety wiek przekłada się na różnego rodzaju drobne usterki. Najnowszy problem dotyczy zamka w drzwiach a mianowicie, miejsce na wkładkę od zamka mam zaszpachlowaną i jedynie drzwi otwieram z pilota. Z kluczyka autko mogę otworzyć z zamka w bagażniku. Na nieszczęście podczas zamykania drzwi od kierowcy nie mogłem ich zatrzasnąć tzn zapadka w zamku nie blokuję się o rygielek w karoserii. Podejrzewam że w zamku pękła jakaś zapadka lub coś podobnego. Czy ktoś miał podobny problem?

Dodatkowo zamówiłem używany zamek ale mój różni się tym że z niego wychodzą jeszcze jakieś bliżej nie określone dwa kabelki zakończone kostką a z drugiej strony małym "prostokątem".

Prośba o podpowiedz czy używany zamek będzie pasował no i co to mogą być za kable? Z góry dzięki....

Edytowane przez kevin84
Opublikowano

http://imgur.com/ButP5

Zamieszczam link do zdjęcia. Niestety nie mam pojęcia co to są za kable. Proszę o podpowiedz czy ktoś miał do czynienia z takim tematem. Pytanie czy jak przyjdzie mi zamek bez tych kabli to czy będzie to wszystko działało?

Z góry dzięki...

Opublikowano
ja mam coś podobnego.....z tym że do tej żółtej kostki nie miałem nic podłączone a centralny i tak działał. wiec jezeli chodzi o centralny to mozesz to spokojnie rozłączyć kostki
Opublikowano
Też mi się wydaję że to od podgrzewania zamka. Troszkę mnie naprowadziliście na trop. Dzięki za podpowiedz.
Opublikowano
to też i nie jest od podgrzewania bo to jest zwykly stycznik. Bardzo mozliwe ale nie jestem pewny to moze to być domykanie szyb.
Opublikowano

kolego mam drzwi od sedana i sa tam 3 kostki :)

jedno na bank od podgrzewania zamka, druga od centralki 3 nie wiem :)

i wszystkie sa takie same róznia sie tylko kolorem i w srodku bolczykami zeby nie pomylic sie

Opublikowano
tak wiem. i dlatego mowie ze te 3 kostki co masz przy klamce nie są od centralnego moze to byc podgrzewanie, domykanie szyb albo inne cudawianki
Opublikowano
Rozmawiałem jeszcze ze znajomym i powiedział że to może być coś od odbijania zamka. Poprzedni właściciel zaszpachlował zamki i może to ma mieć wpływ na całość.