Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obecność lub brak tempomatu uniezależnione były od rocznika czy wersji silnikowej. Była to jedna z wielu opcji, które mogły ale nie musiał być montowane. Zależne od serii produkcyjnej.

Jeżeli nie masz tempomatu to można go dołożyć. Na 95% mojej pewności wszystkie e32 mają położoną seryjną instalację pod tempomat.

Sprawdź czy u siebie masz taką wtyczkę

http://rozneroznosci.pxd.pl/gallery/pic509/t2012012422300185545552.jpg.

Powinna znajdować się w komorze silnika po stronie kierowcy przy lampie. Masz m30, więc powinieneś spokojnie ją wypatrzeć. jest tam dużo miejsca, a ta wtyczka powinna swobodnie leżeć na podłodze.

Montujesz silnik z linką, dokładasz komputer, manetkę i cieszysz się tempomatem. W przypadku skrzyni manual potrzebny jest jeszcze czujnik pedału sprzęgła.

Btw. jeden cały komplet do tempomatu mam na zbyciu, gdyby coś.

pzdr

yaz

Opublikowano
Ok wielkie dzięki za porade.Bo mnie troszkę z dziwiło to że jest w skrzyni automatycznej a nie ma tempomatu.Może wyszła w takiej wersji.Nie wiem zobaczę w weekend otworzę maskę i będę szukać.Najpierw muszę zrobić porządek z skasowaniem błędu poduszki potem z ogrzewaniem i po szukam tej wtyczki od tempomatu.Szkoda że nie ma takiej osoby w mojej okolicy co jest blisko i kocha ta markę i ma ten model BMW 7e32 i coś wie na jej temat jak ty pozdrawiam