Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Opisze moze swoja sytuacje. Do tej pory jezdzilem furka codziennie rano do pracy i wszystko bylo ok. Jakos z 2 dni temu braklo mi gazu, to smigalem sobie na benzynce. Dzisiaj pojechalem zatankowac - 20 litrow benzyny i do pelna gazu. Pojechalem tez na myjke samoobslugowa(a na dworze bylo -7 stopni :mad2: :mad2: ). Wszystko bylo ok, mialem dzis pare postojów bo zalatwialem sprawy na miescie i zauwazylem, ze auto zaczelo ciezko krecic, ale w koncu zaskakiwalo i bylo ok. I tak pare razy. Niedawno wracajac do domu, jadac bocznymi drogami, z predkoscia ok 50km/h poczulem, ze autem zaczyna szarpac, tak jakby juz brakowalo paliwa, nagle zbieram zakret i...auto zgaslo(na szczescie nikt nie jechal z na przeciwka :? ) Probuje odpalic nic, krece drugi raz nic, za trzecim razem odpalil. Jade i czuje ze auto wogole nie trzyma obrotow, tak, ze gdybym nie dodawal troche gazu, znowu by zgaslo. Wkoncu przydepnalem mocniej i czuc bylo jakby jakies mocniejsze szaprniecie i jak reka odjal, z tymze oboty troche skacza :/ Objaw ten jest na gazie, ale na benzynie obroty tez troche kulaly.

Wie ktos o co moze chodzic. Troche sie boje jutro do pracy jechac, zeby mi gdzies na skrzyzowaniu taki numer sie nie wywinal drugi raz.

Wiem, ze to glupie, ale chyba mycie auta nie ma z tym nic wspolnego? Choc madre to to nie bylo, przy takiej temperaturze :/

Opublikowano
sprawdz poziom płynu chłodniczego bo wydaje mi się , że zamarzł ci parownik dlatego autko przerywało . Wystarczy że zabraknie litr i już nie ma ogrzewania parownika
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

Plyn chlodniczy jest ok, zreszta latem dolewalem(koncentratu)bo silnik sie troche grzal, gdyz mechanikowi podczas naprawy gazu ulalo sie troche plynu chlodniczego :mad2:

Odnosze wrazenie jakby cos zamarzlo, przez te panujace mrozy, gdyz na gazie autko agresywnie skacze na obrotach(w niskich partiach), jak redukuje bieg, lub dojezdzam do swiatel na jalowym. Obroty wariuja, po czym po okolo pol minuty sie normuja. Na benzynie tez sie czasami tak dzieje, ze skacza obroty, ale rzadko, za to na gazie jest tak prawie ciagle :/