Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dluzszego czasu borykam sie z Inpa - korzystalem z wersji polecanej tu na forum jak i od "CarpeDiem". Chcąc sprawdzic niektore moduly otrzymuje info ze modul nie pasuje - w Inpie jest inny niz mam w samochodzie (np. modul swiatel LM), przez to nei moge zczytac bledow ani wejsc w podmenu.

Moze mnie ktos "oswiecic" co jest nie tak, moze ustawiona jest pod wersje LCI - nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Niestety inpa jest stara, i kiedy w samochodzie masz nowsze oprogramowanie niz pliki w inpie to pojawiają sie błędy, czasem pomaga podmiana plikow, lecz te nowsze rownież nie zawsze działają. Opisz co tam zglasza inpa przy LMA
Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz. Inpa wyrzuca komunikat informujacy o niezgodnosci modulow, moj rocznik to 2006/12 soft wgrywany byl bodajze w 2011 na poczatku roku.

Chcialem sprawdzic modul swiatel, bo wymienialem niedawno podswietlenie rejestracji na LED no i po paru tygodniach sie przepalaja, kilka dni temu pojawil sie blad swiatla wstecznego z jednej strony (rowniez LED) mimo ze podswietlenie dziala bez zarzutu - podejrzewam modul swiatel, tyle ze zanim bede w ciemno wymienial na nowy chcialem sprawdzic bledy w INPIE...

Opublikowano
Wg mnie nie jest to wina modułu, ale LEDów.

Jedyne co możesz zrobić to wyłączyć sprawdzanie stanu żarówek.

Uratowal bys mnie przed kolejnymi nerwowkami jesli bys jeszcze powiedzial jak (najlepiej w NCS). W PL bede dopiero w kwietniu, wtedy dopiero pobawie sie w dokladniejsza diagnostyke.