Skocz do zawartości

530d wymiana czujnika od nivo i servotronic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam.moje autko to 530d 2001 przeb.351000. komputer pokładowy wyświetla mi napis self level...podjechałem na sprawdzenie do elektryka i powiedział mi ze mam do wymiany czujnik położenia ten z tyłu przy wahaczu wymieniłem go ale komunikat nie zniknął,moje pytanie czy muszę jeszcze raz podłączyć auto do kompa żeby cos tam zrobili :D ?a drugie pytanie dotyczy servtonica mam go u siebie i raczej wydaje mi się że nie działa gdy odepnę kostkę z przekładni nic się nie dzieje tzw nie ma różnicy w kręceniu kierą bezpiecznik jest ok, tak samo nie wyczuwam żadnej różnicy przy większych prędkościach,może to być wina pompy wspomagania?? mam jeszcze jedno pytanie czy takim czymś http://allegro.pl/interfejs-bmw-usb-1996-2006-inpa-po-polsku-obd2-i2036311407.html sprawdzę to wszystko o co pytam?bo każda wizyta u elektryka kosztuje mnie 50pln. z góry dzięki za jakąś podpowiedź.pozdrawiam Edytowane przez jarekt333
Opublikowano
Błąd raczej trzeba skasować. Spróbuj odłączyć aku może się skasuję. Co do kabla to ok. Też taki kupiłem tylko z przejściówką na stare wejście bo takie jest u mnie i łączy się z inpą itd. Też miałem dość dawania po 5 dych mechanikom :duh:
Opublikowano

Witam mam taki problem

Gdy odpale silnik strasznie trzesie sie caly !! dopoki nie otworze klapy i nie poruszam tymi kablami elektrycznymi od wtrysku GDZIE MOGE DOSTAC TAKIE KABLE NOWE ? prosil bym o jakis link . pozatym brak mocy gdy wcisne gaz do dechy przerywa dusi sie jakby dopiero gdy poruszam tymi kablami na 2 i 3 biegu idzie ok ale za to na 4 idzie do pewnego momentu i brak mocy gaz w pizde a on nic a gdy nie rusze wogole tymi kablami po odpaleniu brak mocy na kazdym biegu !! POMOCY !! jestem teraz we francji i musze zrobic ten samochod zeby nim wrocic do polski 2500km :mad2: