Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Otóż od jakiegoś czasu słyszę w środku samochodu "takie telepanie, tak jakby jakiś śrubokręt został gdzieś i telepie o plastik lub metal", jest to słyszalne w środku dosyć bardzo (zwłaszcza od strony pasażera) ale na zewnątrz niestety nic nie słychać.

Dzisiaj dziewczyna siedziała w środku a ja "macałem" po wszystkich osłonach i przestało pukać jak dociskałem osłonę filtra powietrza. I teraz pytanie czy przy przy połączeniu tych osłon powinna być jakaś guma czy coś podobnego?

http://images38.fotosik.pl/1324/8d55d3ce3c841d58m.jpg

Opublikowano
problemem jest ZAWSZE wpasowanie LEWEGO TYLNEGO kanta tej pokrywy przez co "warga" oslony nie wchodzi prawidlowo w rynne pokrywy zaworow i stad to glosne telepanie. Musisz bardzo precyzyjnie polaczyc ta pokrywe z pokrywa zaworow i solidnie ja dokrecic. Zaczynaj ZAWSZE od LEWEGO TYLU wkladajac dolna listwe w rynne "pod" filtr powietrza. Wtedy powinno sie ladnie wylozyc i spasowac :cool2: