Skocz do zawartości

problem z aktywna kierownica bmw e61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem jadąc samochodem skrecajac kierownica delikatnie kierownica nie wraca na tor jazdy :(
Opublikowano
Opisz swoj samochod silnik rok itd.jakies objawy szczegolowe.
Opublikowano
  • Autor
2005 3.d manual jadac na wprost srecam delikatnie nie zaleznie w którą stronę i puszczam kiere jedzie dalej tak jak skreciłem ten samochód juz mnie przerasta :cry:
Opublikowano
  • Autor
przekładnia regenerowana zbieżność robiona w serwisie głupi już jestem
Opublikowano
  • Autor
nie ten problem jest cały czas :(
Opublikowano
ja caly czas borykam sie z jakimis blahostkami w aucie i wiem ze swojego doswiadczenia ze duzo naprawia sie komputerem przy malej ilosci uzycia mlotka i przecinaka a tak czy inaczej trzeba placic.tez mam dosc tego auta mimo ze sprawia duzo frajdy :|
Opublikowano
ja caly czas borykam sie z jakimis blahostkami w aucie i wiem ze swojego doswiadczenia ze duzo naprawia sie komputerem przy malej ilosci uzycia mlotka i przecinaka a tak czy inaczej trzeba placic.tez mam dosc tego auta mimo ze sprawia duzo frajdy :|

Będziesz Miał Wydatki... nie znasz tego powiedzenia ;) ?

Niemniej jednak każda frajda potrafi być przyćmiona mniej lub bardziej kosztownymi błahostkami

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Znam doskonale i mam to w swiadomosci bo co rusz cos naprawiam tzn.drobnostki ale nie wiem czy wiesz jest jeszcze jedno okreslenie na BMW bardziej powazne i dobitne :D B ezlitosne M ietoszenie W orów :shock:
Opublikowano
  • Autor
kolego zadnych młotków i przecinaków nie używałem po wymianie przekładni byłem na serwisie bmw u znajomego adoptował actiw drive i nadal problem na serwisie nie mieli takiego przypadku jeszcze i też nie wiedza jak go razwiązać :lol:
Opublikowano
kolego zadnych młotków i przecinaków nie używałem po wymianie przekładni byłem na serwisie bmw u znajomego adoptował actiw drive i nadal problem na serwisie nie mieli takiego przypadku jeszcze i też nie wiedza jak go razwiązać :lol:

Active drive ??? Rozumiem że piszesz o active steering (GB) lub aktivlenkung (D)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
  • Autor
tak dokładnie active steering
Opublikowano
  • Autor
Paweł ZZZ jaki ty miałeś problem
Opublikowano
może zbyt proste aby pomogło ale spróbować warto: odłącz akumulator - po ponownym podłączeniu wymagana jest inicjalizacja systemu (max kierą w prawo/lewo..... instrukcja str.79).
Opublikowano
  • Autor
Jaka instrukcja79 NIE ZNAM TEMATU jestem nowy na tym forum jakies wskazówki prosze :oops:
Opublikowano
Jaka instrukcja79 NIE ZNAM TEMATU jestem nowy na tym forum jakies wskazówki prosze :oops:

W tym przypadku chodzi o instrukcję obsługi samochodu która to zazwyczaj jest dołączana do pojazdu - czasami nawet w języku polskim!! :D :D :D I na jej 79 stronie jest krótki opis jak przeprowadzić inicjalizację układu Active steering po ponownym podłączeniu akumulatora!Dla nie posiadających instrukcji cytuję:

1. Uruchomienie silnika.

2. Podczas postoju samochodu obrócić kierownicę z położenia na wprost do oporu w lewo, następnie do oporu w prawo i z powrotem na wprost.

3. Wyłączyć silnik.

Choć u mnie po wymianie akumulatora ta procedura nie wystarczyła - musiałem zrobić parenaście metrów kręcąc kierą w prawo/lewo i system zaczął działać prawidłowo.

Opublikowano
  • Autor
SPRÓBUJE TAK ZROBIĆ I DAJE ZNAĆ :D
Opublikowano
  • Autor
MIAŁEŚ TAKI PROBLEM JAK OPISYWAŁEM
Opublikowano
MIAŁEŚ TAKI PROBLEM JAK OPISYWAŁEM

Nie! - miałem błąd AS po wymianie akumulatora i potrzebna jest ta inicjalizacja. Podejrzewam że Twój problem może mieć inne podłoże ale spróbować od najprostszych rzeczy zawsze warto!

Opublikowano
  • Autor
lipa dalej tak samo
Opublikowano
  • Autor
nie mialeś takich objawow jak ja pisałem :?
Opublikowano
  • Autor
no to lipa dzieki paweł zzz