Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem ze swoja 316ti,auto nie rowno pracuje tzn tarakuje nie chodzi na wszystkie gary,juz przepatrzylem ,cewki,wtryski i dalej to samo.Problem jest taki ze jak odepne wtyczke od silniczka valvetronica to auto chodzi bardzo ladnie tylko nie ma mocy nie chce sie wkrecac na obroty.Co to moze byc za przyczyna?Czy to cos mechanicznego czy elektronika?Zmienilem juz drugi silniczek od valvetronica i tez nic z tego,tylko tez nie jestem na 100% pewny czy ten drugi jest sprawny.Prosze o porade.
Opublikowano

Jedź na diagnozę komputerową(INPA, DIS najlepiej dla mnie angielski), wypisz błędy i będziemy dumać.

Jeśli nie pali na wszystkie gary to podmień z kimś cewki, sprawdź zasilanie cewek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
mam ten sam problem w moim 3165 ti rzuca silnikiem a po odpięciu kostki silniczka valvetronica chodzi idealnie miał ktos taki przypadek , prosze o pomoc