Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak skalibrowac spalanie na komputerze?auto pali srednio 10l a pokazuje na kompie 6,9l.Ponoc da sie to gdzies w testach zrobic...3.0d
Opublikowano
szukaj tematu na temat odblokowania ukrytych funkcji OBC jest ich kilka, wszystko ładnie opisane a robi Się to za pomocą testu nr 20
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
szukaj tematu na temat odblokowania ukrytych funkcji OBC jest ich kilka, wszystko ładnie opisane a robi Się to za pomocą testu nr 20

Ok tylko powiedz co tam ustawic??jest jakies odliczanie 999 998 997 itd?

Opublikowano
Najpierw i tak musisz wyliczyć średnie spalanie na tzw. metodę z dystrybutora(lejesz do pełna, jeździsz, znowu tankujesz i przeliczasz ile litrów poszło na przejechane km),potem kalibrujesz ustawienia przelicznika spalania komputera aby zgadzały Się z tym rzeczywistym. Uruchamiając test 20 zmieniasz wartość KVBR czyli średniego spalania które standardowo wynosi 1000. Gdy aktywujesz kalibrację to wartości cyfr zaczną Się zmieniać, klikając guzikiem od kasowania km przełączasz Się między kolejnymi cyframi. Znajdź odp temat lub tematy bo jest kilka i tam jest wszystko ładnie opisane co i jak
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.