Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam. odstawilem dzis swoje bmw pod dom i jak zawsze zamknelem je i poszedlem do domu. przed chwila chcialem udac sie do sklepu i ku mojemu zdziwieniu nie moge dostac sie do auta! zamek z prawej strony mialem popsuty od poczatku a dzis probowalem otworzyc drzwi i po przekreceniu kluczyka w lewa strone zazwyczaj sie przekrecal do poziomu a dzis w polowie napotykam opor i dalej nie idzie. to samo jest z dzwiami po prawej stronie. I teraz pytanie: jak moge dostac sie do auta i co jest przyczyna takiej awari? prosze o porady. Edytowane przez BRAYAN2241
Opublikowano
niestety wd 40 nic nie dalo do tego wlalem tam caly odmrazacz do zamkow zreszta to jest troche inne zachowanie niz po przymarznienciu. obawiam sie ze cos sie w srodku (zamku) stalo...
Opublikowano
Jeżeli auto stało na ulicy możliwe jest, że ktoś kto cie nie lubi włożył coś do zamka i tyle ;x, dobij się przez bagażnik, a jak nie to rozwierć zamek ;)
Opublikowano
raczej nikt tam nic nie wlozyl bo kluczyk wchodzi normalnie tylko sie nie przekreca do konca a prze bagarznik nie przejde bo niestety kanapa nie jest skladana i bagaznik jest oddzielony blacha ;p
Opublikowano
raczej nikt tam nic nie wlozyl bo kluczyk wchodzi normalnie tylko sie nie przekreca do konca a prze bagarznik nie przejde bo niestety kanapa nie jest skladana i bagaznik jest oddzielony blacha ;p

Rozwierć małym wiertłem zamek od kierowcy i tak był zepsuty, wejdziesz, włożysz nowy, a od pasażera może się jeszcze da naprawić.

Opublikowano
jakos udalo mi sie dostac do samochodu i wyjac klamke. rozebralem ja i okazalo sie ze pekla jakas niezidentyfikowana czesc, jutro kupie klamki i napisze co dalej.
Opublikowano
lol, nie tak szybko z tym wierceniem, spróbuj najpierw zapalniczką podgrzać kluczyk i szybko wsadzić go do zamka, poczakaj sekunde -może dwie i wtedy spróbuj przekręcić