Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja również myślałem o remoncie swojego m40 1,6 ale posłuchałem kilku rad kolegów i kupiłem m43 1,8 na łańcuszku i ma problem z głowy no i bardzo jestem z niego zadowolony.

Pozdrawiam

Zmieniłeś silnik, czy samochód ??

Zmieniłem tylko silnik

Opublikowano
"Nie sluchaj kolegi Tombossa o planowaniu bloku i zakupie nowych szpilek bo to nie ma wiekszego sensu."

- ja to nazywam partactwem - zamiast uszczelki można też silikon wysokotemperaturowy nałożyć - są rzeczy których nie warto omijać - robiąc w ten sposób (uraszczając pewne procedury)

w ten sposób POLACY będą ciągle jeździć po auta na zachód bo tam się nie oszczędza na szpilki i listwe pomiarową, a żeby mieć do końca pewność że będzie to zrobione pożądnie (przynajmniej tak mówią)

Nie pisalem zeby zamiast uszczelki dac silikon.

Nie rozumiem po co planowac blok??

Jezeli silnik nie byl na masakre przegrzany to nie istnieje potrzeba planowania bloku - zreszta kto to robi?? Ja spotkalem sie raz w zyciu ze ktos planowal blok ale to z powodu takiego ze jechal bez plynu bardzo duzo kilometrow.

Silnik za 300 euro przywoził mój kolega z miejscowości Rosenheim byłem tam wszystkie silniki są z aut uszkodzonych od Niemca nie jakiegoś Turasa mają doczepione kartki z przebiegami ja już robiłem głowice w swojej 528E39 i dziękuje bardzo głowica była robiona w Mikołowie wytrzymała 3 miesiące ale to tylko moje doświadczenie jeśli uwazasz że remont tańszy proszę bardzo.

To ktos ci spierdzielil robote. Innego wyjscia nie widze - no chyba ze nie dbasz o autko ale w to watpie