Skocz do zawartości

Zamiennik opon na zimę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

chciałbym zapytać czy zakup opon 185/70 r14 na felgi oryginalne BMW chyba zwane "słoneczkami" o szerokości 6" będzie dobrym pomysłem i czy nie będą w jakikolwiek sposób obcierać? Myślę o tym rozmiarze na zimę ze względów cenowych.

Student

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A dlaczego ma ocierać?? Spokojnie zakładaj.

PZDR>

Opublikowano
  • Autor

Pytam właśnie bo nie wiem czy ocierać będzie czy nie.... chcę się po prostu upewnić. Już raz zaliczyłem wtopę kupując felgi stalowe (oryginalne do BMW e30) lecz szerokości 5J - niestety wtedy nie wiedziałem jeszcze, że do iS najwęższą felgą jest 5,5J. Dlatego pytam. Na lato na pewno kupię 195/65 R14 bo takie mam felgi. Oponiarze doradzają mi zmianę na 15" gdyż wybór opon jest większy i są tańsze. No ale do tego musiałbym kupić nowe felgi - a ponieważ teraz mam bardzo ładne BBS (oryginalne) to chciałbym mieć takie same - niestety cena BBS 15" trochę dla mnie jest za wysoka.

Student

Opublikowano
spoko możesz zakładać nie ma prawa obcierać szerokość jest większa ale odsadzenie mniejsze i jest dobrze
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

Osobiście jeżdżę na tym rozmiarze. Jest to piękne połączenie definicji słowa balon z wygodą i wyglądem klasyka :D

Przenoszę do działu opony.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png