Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam prośbe o opinię użytkowników Forum. Byłem u mechaika jakis czas temu i po skończonej robocie z zawieszeniem...wsiedlismy aby sie przejchac jak zrobione zawieszenie spisuje sie na drodze..czy nic nie stuka, czy właściwie reaguje na nierówności itp. Wszystko było OK. Ale....

Facet mi powiedział, że moje E36 2.0 przy 1500-2300 obr/min powinno miec lepszą (czy . bardziej żwawą , ostrzejszą) reakcje na dodanie gazu. Zaryzykował stwierdzenie, że zapewne silnik dostaje lewe powietrze.

MAM więc pytanie: którędy może dostawać te "lewe powietrze". Dodam, że mam nieszczelny ten gumowy element w kształce harmonijki -koło filtra powietrza... !!!!PATRZ ZDJECIE

http://img332.imageshack.us/img332/9950/pict001720uj.jpg

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła

Opublikowano

Każda nieszczelność dolotu za przepływomierzem (ten rurowy element z wtyczką, przed Twoją "harmonijką" :wink: ) w stronę głowicy to właśnie "lewe powietrze". Jeśli masz nieszczelną tą karbowaną rurę to na pewno będzie gorzej jeździł.

Pozdr

Piweł

Opublikowano

MAM więc pytanie: którędy może dostawać te "lewe powietrze". Dodam, że mam nieszczelny ten gumowy element w kształce harmonijki -koło filtra powietrza... !!!!PATRZ ZDJECIE

http://img332.imageshack.us/img332/9950/pict001720uj.jpg

heh, w zasadzie, to sam sobie odpowiedziałeś, wymień to, najlepiej na nowe... grosze w BMW

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Prezes dziekuje....

Chciałbym aby to było to...ale jakos nie wierze. Jak ktos na tym forum pisał, ze czesto rozwiazanie dużego problemu tkwi w małej części....I mam nadziję, ze to zużyta gładź cylindrów (Nikasil)...bo jak to jest to, to..... :mad2: :modlitwa:

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

2oo> niż 4 koła

Opublikowano
tak jak pisza koledzy wymien ta czesc moze cos sie zmieni w pracy silnika,ale ten typ tak ma moment obrotowy jest dosc pozno i auto tak naprawde zaczyna jezdzic powyzej 3 tys przy ok 4,5 tys obr porządnie wgniata w fotel
Opublikowano

Przed chwila dzwoniłem do BMW Breczko Sp.z.o.o. w Białymstoku...

nie wiem jak to sie nazywa po polsku, ale po ang jest to Robber boot..

Cena oryginału to 100 zł. okrągła stówka. skusze sie i wymienie to we własnym zakresie. Przejmuje sie tym Prezes,bo byc moze coś jest nie tak...a poza tym nie moze byc tak, ze na tym przewodze ja przetarcia i pekniecia. Te przetarcia i oekniecia sa charakterystyczne dla materiaów pracujących na zgieciach...guma wyrobiłą sie i popekała na zagieciach...więc szykuje sie do wymiany. jak nie pomoze, to pomyslimy nam czyms innym. Dziekuje jeszcze raz

A tak przy okazji....

Spytałem o ceny kilku innych części do E36 z 1996 r 320i, np:

filtr oleju: 30zł

filtr powietrza 80 zł

pompka spryskiwacza szyby przedniej: 130 zł :jawdrop:

tarcze tył: 160 zł/szt

klocki tył: 230 zł/kpl (na dwa koła)

czujnik klocków: 62 zł

termostat: 130 zł :jawdrop:

TE wszystkie cześci musze w najblizyszym czasie wymienic: razem 1100 zł.

niezłe ceny.... :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :mad2:

2oo> niż 4 koła