Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Od wczoraj jestem posiadaczem BMW 118i 2007 r.

Mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i w związku z tym mam kilka pytań.

1) aktualnie mam w samochodzie " bmw business cd " - chciałbym dołożyć monitor z tego co wyczytam w innych tematach jest taka możliwość. potrzebuje sterownik idrive, monitor. czy muszę wymieniać radio ma professional ? jak trudne jest montaż tych elementów ? czy ktoś z Was już to robił? czy potrzebuje jeszcze jakieś inne elementy.

Opublikowano

Podsumowując dotychczasowe informacje potrzebuje.

1) sterownik iDrive

2)czytnik

3)monitor

4)wiązkę kabli łączącą czytnik z monitorem

5)wiązkę kabli łączącą idrive z .... ?

6)przekodować samochód

Opublikowano
Nie wiem jakie masz auto i czy ma to znaczenie ale ten link z allegro jest z navi przed liftem i nic nie ma o pokrętle...
Opublikowano
Nie wiem jakie masz auto i czy ma to znaczenie ale ten link z allegro jest z navi przed liftem i nic nie ma o pokrętle...

pokrętło, czyli idrive jest przy każdej navi z dużym wyświetlaczem. jest to jojstick, za pomocą, którego możesz się poruszać i nie ma znaczenia czy przed, czy po lifcie

Opublikowano

pokrętło, czyli idrive jest przy każdej navi z dużym wyświetlaczem. jest to jojstick, za pomocą, którego możesz się poruszać i nie ma znaczenia czy przed, czy po lifcie

Wiem co to jest idrive, mowie tylko ze nie ma go w komplecie na tej aukcji, poza tym navi przed liftem rozni sie od polifta, przynajmniej galkami na pierwszy rzut oka.

W tej professional tez nie ma joysticka w komplecie, wydaje mi sie ze trzeba tez zmienic konsole pod joystick.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam,moja jedynka jest przedliftowa z 2006 roku i u mnie trzeba bylo przerabiac deske,czyli wyciecie otworu na monitor oraz przerobienie miejsca w ktorym sie miesci panel klimy i radio, instalacje sam zakladalem poniewaz nie jest to nic trudnego oraz musisz zalozyc ze tak powiem rurke skladajaca sie z dwoch elementow, ktora idzie od nagrzewnicy do tylu radia aby dostarczac chlodne powietrze do wiatraczka chlodzacego jednostke. Panel klimy u mnie przechodzil w miejsce radia wiec musialem dokupic ramke do panelu klimy oraz cala oslone ktora oslania boki radia i panelu klimy. Ty masz polift wiec u ciebie przychodzi juz inna deska i nie jestem pewny czy musisz przerabiac miejsce na professionala. Do tego konsola srodkowa z miejscem na idriva,gdzies na forum ktos kiedys pisal ze odda taka konsole za symboliczne pieniazki,wiec musialbys poszukac na forum . Jesli masz jakies pytanka to smialo, tyle ze u ciebie jest lekka roznica w desce rozdzielczej. Pozdrawiam

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118