Skocz do zawartości

[e36 m43b16] Wycieraczki zatrzymują się w złym miejscu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie po przejrzeniu tematów w szukaj okazało się, że nie ma odpowiedzi na mój problem

Wycieraczki zatrzymują się w niewłaściwym miejscu nie ważne na którym ustawieniu pracują zatrzymują sie lekko wyżej niż powinny jakies 5-7 cm wyżej niż zatrzymywały się normalnie, nie wiem od jakiego czasu tak się dzieje niedawno to zauważyłem. Kompletnie nie wiem gdzie szukać.... może macie jakies sugestie???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

no nie zrozumielismy sie za bardzo

wycieraczki chodza prawidlowo po włączeniu tzn od samego dolu tak gdzie prawie ich nie widac do samej góry natomiast po wyłączeniu nie zatrzymuja sie we właściwym miejscu tak jak by je czujnik nie wiem w zlym momece zatrzymywał jadą do końca ale jakby odbijając je od dolu zatrzymują sie jakby zbyt pozno własnie te 5 lub 7 cm od dolu

Opublikowano

nie sluchaj tego co pisza. odkrec wycieraczki wyjmij silnik wycieraczek.

http://img703.imageshack.us/img703/8562/silnikwycieraczekrozebr.jpg

rozkrec przekladnie i tam masz styki najprawdopodobniej podszedl smar lub przypalil styk wtedy trzeba bedzie podgiac blaszke. Zdjecie przedstawia jakis tam silnik z google ale one sie prawie nie roznia a kazdy ma to samo. Wiec powodzenia w zabiegu i zdaj relacje. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W takim przypadku Kliczkowski może mieć rację. Ja idzie jeszcze w dół to może byćcoś w silniku. Bez wyjęcia silnika nic nie zrobisz. TAm jest taki czujnik, niestety niewymienny który odpowiada za zatrzymywanie się wycieraczk. I są dwa wyjścia. Albo on padł, albo ktoś wcześniej cośtam grzebał i po h... poskładał. MIałeś jużtak wcześniej czy to siędopiero okazało?

PZDR>