Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem Posiadaczem bmw x5 2005 po lifcie i mam problem z światełkiem w kabinie zapala sie kiedy chce i tak samo gaśnie, komputer mówi mi że drzwi są otwarte ale sprawdzam zawsze są zamkniete co może być przyczyna takiego problemu, jest to bardzo irytujacę, postanowiłem wyciągnąc bezpiecznik bo po zamknięcu auta światełko gasło a po jakimś czasie zapalało sie i wyładowało mi akumulator.

Prosze o pomoc

Opublikowano
Mnie nie działał czujnik prawych przednich drzwi. Nie uruchamiał oświetlenia, ani kontrolki na desce. Popsikałem obficie zamek silikonem w sprayu i poszło. :D
Opublikowano
Wyjołem zamek czujnik jest ok i posmarowałem zamek teraz tylko wyświatla na desce ze drzwi są otwarte a światło się już nie zapala, czy mżna to sprawdzić przez podłączenie do kompa.
Opublikowano

A tylnia klapa ci się nie otwiera? Była taki problem, że woda wchodzi w styki otwierania tylniej klapy, styki śniedzieją, robi się zwarcie i klapa się otwiera. Wyjęcie bardzo proste (nad tablica rej. dwie śrubki odkręcasz), wyjmujesz, czyścisz, składasz, styki najlepiej po złożeniu zalać silikonem (woda się nie dostanie).

Przed tą usterką myłeś auto na myjni ciśnieniowej (dzień - dwa wcześniej)?

Opublikowano

A tylnia klapa ci się nie otwiera? Była taki problem, że woda wchodzi w styki otwierania tylniej klapy, styki śniedzieją, robi się zwarcie i klapa się otwiera.

Wyjęcie bardzo proste (nad tablica rej. dwie śrubki odkręcasz),

wyjmujesz, czyścisz, składasz, styki najlepiej po złożeniu zalać silikonem (woda się nie dostanie).

Przed tą usterką myłeś auto na myjni ciśnieniowej (dzień - dwa wcześniej)?

Raczej cztery śrubki.

Opublikowano
Nie myłem auta a po za tym gdyby tylna kapa była otwarta to by sie swiatło paliło na klapie a tak nie jest sprawdziłem to i nic teraz mi wogóle nie zapala światła jak otwieram przednie drzwi od kierowcy mysle ze to bedzie wina zamka, a czy wie ktoś czy sam czujnik idzie wmontować czy cały zamek.