Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam problem z NCS-em mianowicie chcąc coś zaprogramować podczas łącząc się z jakimkolwiek modułem ( EWS ,IKA itd )

wyskakuje błąd:

"VIN is faulty

COAPI-2000: EDIABAS or SGDB error

SYS-0005: OBJECT FILE NOT FOUND"

Dodam że INPA 5 działa bez najmniejszych problemów

Wcześniej miałem INPE 3.01 i NCS z tej INPY działał

Ma ktoś jakiś pomysł bo obecnie nie działa mi dogrzewanie silnika po próbie aktywacji webasto auto e39 3,0D 99r

Opublikowano
Zaktualizuj NCS w miarę nowymi daten lub poszukaj gdzieś w moich postach był gotowiec link, tylko odpowiednio ustaw profil.
Opublikowano

dzięki za zainteresowanie

NCS już śmiga pomogło postawienie na nowo całej inpy

postawiłem inpe 3 i 5 ale EDIABAS zostawiłem z 3 i wszystko śmiga aż miło

Opublikowano

dołączę się do tematu chce aktywować sobie Światla do jazdy dziennej znalazłem instrukcje krok po kroku ale w pewnym momęcie wyskakuje bład

coapi -1141 : faulity

CBS_SCEN_01H

Co to za bład i jak to wyeliminować ??

Opublikowano
INPA to INPA a NCS to NCS, Setki razy przewija się ten błąd, średnio co tydzień. Jak chodzi INPA to NCS aktualizacja najnowszymi plikami, ustawiony odpowiednio profil i musi chodzić, oczywiście NCS nie działa na win7 64bit, nie wiem jak jest z 32bit. NCS potrzebuje tylko ediabas i to do końca nie jestem pewien musiał bym sprawdzić.