Skocz do zawartości

330d nie grzeją fotele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem swiezo po zakupie 330d mam problem z grzaniem foteli otoz gdy probuje właczyc grzanie foteli na panelu, migna aby kontrolki i nic poza tym, bezpieczniki ok, dziwi mnie dlaczego w siedzeniu kierowcy nie sa widoczne zadne kable doprowadzone do fotela, tylko u pasazera sa jakies kostki, autko ma skore czy jes mozliwe ze jest panel z grzabiem foteli a instalacja nie jest doprowadzona
Tomek
Opublikowano
Powinny być kostki pod obydwoma fotelami. Najprościej chyba będzie jak zdekodujesz VIN - wtedy dowiesz się co było fabrycznie, a co nie :)
Opublikowano
  • Autor
a jak mam go zdekodowac kolego ??
Tomek
Opublikowano
  • Autor
i czy wie ktoś jakiego koloru sa te kosstki
Tomek
Opublikowano
Mniej więcej na środku pod siedziskiem powinna być podłużna kostka, do której jest podłączona cała wiązka elektryki fotela (grzanie, sterowanie, pompowanie lędźwi itd - w zależności od wyposażenia). W fotelu pasażera zawsze jest mata zajętości - dlatego tam kabelki zawsze będą, jeśli w fotelu kierowcy nie ma podgrzewania, sterowania elektrycznego ani pompowania to wiązki może tam w ogóle nie być. Możliwe, że ktoś z jakiegoś powodu wymienił panel przycisków na taki z przyciskami grzania, ale możliwe też że zmienił szmaciane siedzenia z grzaniem na skórzane bez grzania, a panel sterowania zostawił. Dlatego najlepiej będzie jak sprawdzisz wyposażenie po VINie :)
Opublikowano
  • Autor
ok dzieki bo u mnie od kierowcy nie ma wlasnie zadnej kostki a co bym musial zrobi zeby dzialalo te grzanie siedzen a dlaczego te diody sie zapalaja na pol sekundy??
Tomek
Opublikowano
  • Autor
sprawdzajac Vin nic nie pisze o skorzanej tapicerce wiec ktos pewnie sobie przelozyl fotele
Tomek
Opublikowano
O podgrzewaniu siedzeń też z tego co widzę w Twoim VINie nie ma mowy, więc panel przycisków pewnie też przełożony :roll: Jakie masz na nim przyciski poza podgrzewaniem foteli?
Opublikowano
...autor nie czytal tego forum,przed zakupem BMW???
Opublikowano
  • Autor
O podgrzewaniu siedzeń też z tego co widzę w Twoim VINie nie ma mowy, więc panel przycisków pewnie też przełożony :roll: Jakie masz na nim przyciski poza podgrzewaniem foteli?

grzanie foteli i asc

Tomek
Opublikowano
Ogólnie dziwny przypadek - jeśli fabrycznie nie było grzania to ciekawe do czego są podłączone przyciski. Chyba że BMW przygotowuje instalację niezależnie od tego czy w fotelach są maty czy nie? Może ktoś wie więcej na ten temat? :)