Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem swiezo po zakupie 330d mam problem z grzaniem foteli otoz gdy probuje właczyc grzanie foteli na panelu, migna aby kontrolki i nic poza tym, bezpieczniki ok, dziwi mnie dlaczego w siedzeniu kierowcy nie sa widoczne zadne kable doprowadzone do fotela, tylko u pasazera sa jakies kostki, autko ma skore czy jes mozliwe ze jest panel z grzabiem foteli a instalacja nie jest doprowadzona
Tomek
Opublikowano
Mniej więcej na środku pod siedziskiem powinna być podłużna kostka, do której jest podłączona cała wiązka elektryki fotela (grzanie, sterowanie, pompowanie lędźwi itd - w zależności od wyposażenia). W fotelu pasażera zawsze jest mata zajętości - dlatego tam kabelki zawsze będą, jeśli w fotelu kierowcy nie ma podgrzewania, sterowania elektrycznego ani pompowania to wiązki może tam w ogóle nie być. Możliwe, że ktoś z jakiegoś powodu wymienił panel przycisków na taki z przyciskami grzania, ale możliwe też że zmienił szmaciane siedzenia z grzaniem na skórzane bez grzania, a panel sterowania zostawił. Dlatego najlepiej będzie jak sprawdzisz wyposażenie po VINie :)
Opublikowano
ok dzieki bo u mnie od kierowcy nie ma wlasnie zadnej kostki a co bym musial zrobi zeby dzialalo te grzanie siedzen a dlaczego te diody sie zapalaja na pol sekundy??
Tomek
Opublikowano
O podgrzewaniu siedzeń też z tego co widzę w Twoim VINie nie ma mowy, więc panel przycisków pewnie też przełożony :roll: Jakie masz na nim przyciski poza podgrzewaniem foteli?
Opublikowano
O podgrzewaniu siedzeń też z tego co widzę w Twoim VINie nie ma mowy, więc panel przycisków pewnie też przełożony :roll: Jakie masz na nim przyciski poza podgrzewaniem foteli?

grzanie foteli i asc

Tomek
Opublikowano
Ogólnie dziwny przypadek - jeśli fabrycznie nie było grzania to ciekawe do czego są podłączone przyciski. Chyba że BMW przygotowuje instalację niezależnie od tego czy w fotelach są maty czy nie? Może ktoś wie więcej na ten temat? :)