Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich:D

moim dzisiejszym pytaniem jest to ze mam zestaw xenon hid w aucie i nie jestem zbytnio z niego zadowolony... i tym sposobem chcialem kupic orginalne przetornice oraz orginalne palniki D2s do swojego auta ... pytanie moje jest takie bo czytam po tym allegro ze sa lampy poliftowe dla xenona i dla zwyklych zarowek??? to sa tam jakies inne mocowania zarowek/palnikow??? czy poprostu chodzi im o to ze w jednej lampie jest h7 a w drugiej xenon??? czy jest rzeczywiscie takie same mocowanie dla zwyklej zarowki h7 i d2s??? moglby ktos zrobic zdjecie jakie jest mocowanie dla d2s?????? zebym mial pewnosc bo nie chce kupic czegos co pozniej to nie bedzie pasowalo a taki ori zestawik xenon nie jest tani;/

Opublikowano
W te zwykłe ze soczewką nie wsadzisz oryginalnego ksenonu jeżeli o to Ci chodzi. Mój znajomy kupił i montował w nie właśnie HID. Ale za nie długo kupił oryginalne lampy bo HID strasznie szybko mu się przepalał. Lepiej przyoszczędź i kup oryginalne lampy kompletne. Ja w e46 miałem HID i nie chce od tamtej pory nawet na nie patrzeć :duh:
Opublikowano
a nie mozna tego jakos przerobic?

Raczej nie kolego. Ten mój znajomy jest ogarnięty i nie robił żadnych przeróbek więc chyba się nie da. Widziałem kiedyś takie plastikowe kółka z zaczepami i w nie się wkładało żarnik HID, ale moim zdaniem nie zda to rezultatu (choć na własnej skórze nie testowałem). Zrób tak jak pisałem. Przemęcz się, uciułaj kasy i kup oryginał i będziesz miał spokój na długi czas. Taka jest moja rada, ale oczywiście zrobisz jak zechcesz. Powodzenia :D

Opublikowano

jeśli chodzi o ksenon w e39 na podstawie włąsnych doświadczeń mogę stwierdzić że cała magia mocnego strumienia świetlnego tkwi włąśnie w budowie samej lampy. Szwagier miał zwykłe lampy, założył zestaw HID i świeci to gorzej jak zwykłe lampy. Ja mam oryginalne ksenony, padła mi żarówka i jedna przetwornica, zakupiłem więc najtańsze żarówki po 13 zeta oraz dwie przetwornice D2S podróby z allegro po 60 zeta ale o wyglądzie jak oryginalne i świeci to rewelacyjnie, jak oryginał. Jedyna różnica to że rozpalają się one nie w 1-2 sekundy a 5 sekund.

Jeśli chodzi o różnicę przedliftowe a poliftowe to przedliftowe są rozbieralne i jak padną regulatory to nie ma problemu z wymianą, a z tego co tu czytałem to poliftowe są "nierozbieralne" i trzeba na gorąco odklejać szkło i później kleić. Ale nie miałem takich poliftowych lamp więc nie mogę tego potwierdzić z całą pewnością...

Opublikowano
przemekww moge sie dowiedziec jak to zrobiles ze na przetwornicy hid oodpaliles zarnik d2s ? mi padla przetwornica orginalna bmw tylko ta duza nie ta mala ... a mam xenony hidy z starego auta i leza mi jak jest taka mozliwosc to ciekawi mnie jak to mozna zrobic poniewaz na galce do zarnika ida mi 3 kable a od hid wychodza dwa probowalem na wszystkie sposoby i nie odpalilo mi go ??
Opublikowano

witam tez miałem problemy ze światłami bo bardzo słabo świeciły i wymiana żarówek nie pomagała a wiec na początku wymiana regulatorów po liftingowych, od razu napisze ze jest możliwa ich wymiana bez użycia piekarnika i opalarki czy tam czegoś innego co może uszkodzić klosz reflektora a czas operacji nie wiele dłuższy wystarczy trochę zręczności manualnych. A teraz do rzeczy: przerobiłem na xenony zwykle reflektory soczewkowe, zakupiłem na aledrogo przetwornice fabryczne potem dokupiłem żarniki nie chińskie i adapterki do zamocowania zarnika D2S w uchwycie reflektora przystosowanego do klasycznej zarówki H7 tez takie sa na alledrogo

http://www.google.pl/imgres?q=adapter+d2s+h7&hl=pl&rlz=1C1RNNN_enNL360&biw=1280&bih=675&tbm=isch&tbnid=JU2OXQ4sppECrM:&imgrefurl=http://allegro.pl/adapter-adaptor-mocowanie-xenon-bmw-e46-d2s-d2r-i1788450737.html&docid=hI4pSXr9MDTmDM&imgurl=http://www.aliveboard.com.pl/xenony/BA_009.JPG&w=700&h=467&ei=C3YcT4DDOoqk-gbH2Pz6Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=794&vpy=338&dur=22&hovh=183&hovw=275&tx=119&ty=96&sig=107520994623642003018&page=4&tbnh=138&tbnw=196&start=56&ndsp=22&ved=1t:429,r:3,s:56

, potem wypolerowalem klosz i ciesze sie niebiansko bialym swiatlem. Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam,

Ja mam takie małe pytanko, czy jak kupie zwykłe lampy to da rade tam zamontować oryginalny xenon :?: :?: :?:

Mianowicie chodzi mi o to czy mocowania będą mi się zgadzały, bo mam aktualnie xenon ale połamała mi się jedna lampa i chciałem po prostu przyoszczędzić :8)

kupić zwykłe lampy i przerzucić cały środek, żarniki soczewki itp

Z fartem!